Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

День української писемності та мови

Дата: 09.11.2021 14:53
Кількість переглядів: 1215

Фото без описуМова наш душевний код, даний нам від роду,

А без мови наш народ не був би народом

Через відстані віків, як сила могутня,

Мова наших прабатьків лине у майбутнє

 

9 листопада – День української писемності і мови – день, важливий для кожного з нас, адже наша мова, мелодійна, неповторна, увібрала в себе гомін полів, лісів і річок нашої землі, а ще смак материнського молока.

Наша мова, як і кожна, легко, без зусиль, сама до рук дається. Не шкодуйте часу і зусиль для вивчення мови. Вона – наш вірний друг і помічник протягом усього життя. Так заповідав наш великий поет – Тарас Григорович Шевченко.             

Учіться, читайте,

І чужому научайтесь,

Й свого не цурайтесь.

У Публічній бібліотеці Тлумацької міської ради  діє тематична книжкова виставка-перегляд «Рідна мова - душа народу». На виставці представлено книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу, місце серед інших слов'янських мов, походження і розвиток.

До Дня української писемності та мови у  бібліотеках-філіях сіл Бортники,  Колінці, Нижнів та бібліотечному пункті с.Тарасівка  для користувачів організовано книжкові виставки-експозиції: «Українська мова, то великий дар, мовою твоєю створений Кобзар»,  «Плекаймо мову Нашу веселкову», «Мова- національний скарб України», «Квітни веселково, рідна наша мово». На виставках представлено творчість українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу. Активні користувачі декламували вірші та виконували пісні про рідну мову, знайомились з літературою на  виставках.

Українська мова - найкращий цвіт, що ніколи не в’яне, а вічно живе, розвивається. Вона ніби запашна квітка в чудовому букеті, яку треба берегти, шанувати, розвивати, дбати  про її чистоту і красу.

За посиланням можна переглянути відео-привітання з Днем української писемності та мови бібліотеки-філії с.Нижнів https://www.facebook.com/tlumachlibrary/videos/255848016413667/

Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, - у нашому серці, і починається вона з кожного з нас. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь