A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Не дозволили банку стягнути кошти з клієнтки!

Дата: 11.11.2021 11:08
Кількість переглядів: 281

Фото без описуЧасто трапляється так, що кредитори пропускають преклюзивні строки та втрачають право вимоги за кредитним договором. Проте, не дивлячись на це, вони намагаються стягнути борги з нарахуванням додаткових відсотків та пені, задля власного збагачення.

АТ КБ «ПРИВАТБАНК», знаючи що пропустив абсолютно всі строки щодо стягнення заборгованості по кредиту, все одно вирішив стягнути кошти з клієнтки.

Задля вирішення своєї проблеми, жінці довелось звернутись до Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Місцевий центр) з питанням щодо надання відзиву до банку.

Проаналізувавши ситуацію працівник Місцевого центру надала консультацію щодо порядку отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Тому, жінка написала заяву про надання безоплатної правової допомоги, а саме складання процесуальних документів та представництва інтересів у справі щодо стягнення заборгованості за кредитним договором.

Місцевий центр по даній справі призначив свого працівника. За результатами зустрічі клієнтки з юристом Місцевого центру підготував та подав відзив до Івано-Франківського місцевого суду Івано-Франківської області з вимогою у відмові задоволенню позову АТ КБ «ПРИВАТБАНК» щодо стягнення заборгованості за кредитним договором.

Суд, дослідивши докази у справі, визнав позовні вимоги необґрунтованими та відмовив у задоволенні позову банку.

Зверніть увагу!

Відповідно до ст. 1281 Цивільного кодексу України:

1. Спадкоємці зобов'язані повідомити кредитора спадкодавця про відкриття спадщини, якщо їм відомо про його борги, та/або якщо вони спадкують майно, обтяжене правами третіх осіб.

2. Кредиторові спадкодавця належить пред’явити свої вимоги до спадкоємця, який прийняв спадщину, не пізніше шести місяців з дня одержання спадкоємцем свідоцтва про право на спадщину на все або частину спадкового майна незалежно від настання строку вимоги.

3. Якщо кредитор спадкодавця не знав і не міг знати про прийняття спадщини або про одержання спадкоємцем свідоцтва про право на спадщину, він має право пред’явити свої вимоги до спадкоємця, який прийняв спадщину, протягом шести місяців з дня, коли він дізнався про прийняття спадщини або про одержання спадкоємцем свідоцтва про право на спадщину.

4. Кредитор спадкодавця, який не пред'явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у строки, встановлені частинами другою і третьою цієї статті, позбавляється права вимоги.

Так як, клієнтка повідомила АТ КБ «ПРИВАТБАНК» про борг, а банк протягом шести місяців не стягнув заборгованість, то він втратив право вимоги. Отже, рішення суду є підставою для відмови у позовних вимогах банку.

Справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень знаходиться тут:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/93510867


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь