A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

До уваги споживачів: до реалізації потрапила небезпечна дитяча іграшка!

Дата: 12.11.2021 11:57
Кількість переглядів: 162

Держпродспоживслужбою отримано інформацію щодо реалізації на  території України небезпечної дитячої іграшки: Набору «Niceglow Лицар світиться в темряві» (артикул 68417-1, матеріал: пластик, виробник: Китай, імпортер: ТОВ «OCEANSITE», 10024, м. Житомир, вул. Вітрука, 9А).

Під час користування даною іграшкою, коли дитина з цікавості та необережності  прокусить неонову паличку із вмістом невідомої  хімічної речовини, виникають алергічні прояви та хімічні отруєння, що можуть призвести до анафілактичного шоку.

Відповідно п. 34 Технічного регламенту безпечності іграшок – іграшки, у тому числі хімічні речовини, які вони містять, не повинні загрожувати безпеці чи здоров’ю користувачів або третіх осіб, коли вони використовуються за призначенням або з урахуванням передбачуваної поведінки дітей.

Можливості дітей та осіб, які наглядають за ними, повинні враховуватися, зокрема, у разі, коли іграшки призначені для використання дітьми віком до 36 місяців або інших визначених вікових груп.

Інформуємо, що всі дитячі іграшки та вироби, що призначені для використання у грі дітьми віком до 14 років, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2018р. № 151 «Про затвердження Технічного регламенту безпечності іграшок», повинні бути задекларовані та відповідати технічним вимогам.

Іграшки повинні мати індивідуальну упаковку та містити інформацію про саму іграшку, її виробника або імпортера із зазначенням адреси, торгівельної марки, моделі, номера партії тощо, які складаються згідно з вимогами законодавства про мови.

А також, обов’язково має бути нанесений знак відповідності технічним регламентам, який наноситися на іграшку, прикріплену до неї етикетку (ярлик) або пакування та має бути видимим, розбірливим і незмивним. У разі, коли іграшка дрібна, або складається з дрібних частин, знак відповідності технічним регламентам може наноситися на етикетку (ярлик) або супровідну листівку.

На етикетках та в інструкціях, що додаються до іграшки, повинно міститися попередження про можливу небезпеку та ризики заподіяння шкоди, пов’язані із використанням таких іграшок, та способи запобігання їх виникненню, має додаватися інструкція з експлуатації чи правила гри (наприклад, схеми складання, якщо це ? конструктор), а також спосіб обробки такої іграшки (миття, чищення, дезінфекція) та їх утилізації в разі потреби. Іграшки повинні відповідати вимогам щодо безпечності протягом передбаченого строку їх використання.

Звертаємо увагу споживачів: про виявлення на ринку непродовольчих товарів вище зазначеної дитячої іграшки повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (м. Івано-Франківськ, вул. Берегова, 24, 0342-511389, e-mail: ifdergprod@vetif.gov.ua), або безпосередньо управління захисту споживачів (Тисменицький район, с.Підлужжя, вул. Шевченка,1, 0342-559617, e-mail: ifyzps@vetif.gov.ua).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь