A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

ОГОЛОШЕННЯ

Дата: 18.11.2021 15:42
Кількість переглядів: 848

Фото без описуШановні жителі та гості Тлумацької громади!

 

У фонді Публічної бібліотеки Тлумацької міської ради з’явився періодичний журнал Zeszyty Tlumackie (Зошити Тлумацькі). Це журнал Товариства Любителів Львова та Південно-Східного Пограниччя, Польського Відділення Тлумачан. Перший номер журналу з’явився у першому кварталі 1996 року.

 Оскільки неодноразово до нашої бібліотеки зверталися родичі колишніх тлумачан з Польщі, Франції, Англії для пошуку родичів, родинних будинків та ін. Зміст журналу стосується міста Тлумача та Тлумацького повіту (поблизу колишнього Станіславова). Журнал включає спогади тлумачан про буремні роки війни та тих, хто пережив післявоєнні депортації. «Zeszyty Tlumackie» знайомить нас із колишніми тлумачанами, а також із Тлумачем, яким вони його запам’ятали.

Останнє звернення в липні 2021 року від жителя Англії Анджея Габанського нас, як бібліотечних працівників, дуже зворушило. Зі слів Анджея їхній батько був дуже строгою і відчуженою людиною, який практично нічого не розповідав про свій рід, про життя в м.Тлумач, про депортацію в Казахстан в 1939 році, не навчив їх польської мови. Після смерті батька в 2020 році Анджей з братами та сестрами вирішили дізнатися про свій родовід і знайти свій родинний маєток в м.Тлумач, де проживав  батько з родиною ще до Другої Світової війни.

Тому бібліотечні працівники Вікторія Пушка та Юрій Ганушкевич почали пошуки будинку. За допомоги президентки Польського Відділення Тлумачан Ельжбети Невольської та вивчення матеріалу з журналу Zeszyty Tlumackie будинок було знайдено, а також багато матеріалу про родину Габанських, які були дуже активні в культурному житті м.Тлумач, їхнє проживання, депортацію в Казахстан. Вся інформація була передана Анджею та його брату Мартіну Габанських, які пообіцяли приїхати в м.Тлумач і відвідати родинний будинок та нашу бібліотеку.

Фото без опису

За даним посиланням можна ознайомитись з журналом в електронному варіанті http://www.miastotlumacz.pl/zeszyty-tlumackie/

Тож запрошуємо в Публічну бібліотеку Тлумацької міської ради за адресою: м.Тлумач вул.Грушевського, буд. 2, поверх 2-ий.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь