A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

День Гідності і Свободи в бібліотеках громади

Дата: 22.11.2021 13:44
Кількість переглядів: 1024

Фото без описуВ історії України було багато трагічних подій. В наш час в історію увійшла ще одна подія – Майдан, який змінив нашу державу, наш народ, наше життя. 21-го листопада в нашій країні відзначається день Гідності та Свободи.

Бібліотеки-філії долучилися до відзначення цієї історичної події та провели тематичні заходи: презентації  виставок-пам’яті «Прикарпаття гордиться своїми героями» (с.Локітка, Гончарівка), «Революція Гідності і Свободи» (с.Надорожна), «Шлях українського воїна» (с.Кутище), на яких зібрано матеріали про події, які відбулися вісім років тому на Майдані, а також про наших земляків-героїв, учасників АТО та військовослужбовців.

В Палагицькій бібліотеці оформлено виставку-пам’ять «День, що змінив історію», біля якої бібліотекар провела інформаційну бесіду «Хай пам’ять про революцію Гідності всіх нас єднає». Ознайомила із спогадами про події, які назавжди змінили країну. Учасники декламували  вірші,  уривки з книжки А. Куркова «Щоденник Майдану».  І у глибокій  скорботі низько схилили голови перед світлою пам’яттю наших земляків.

Годину-скорботи «Невиліковні сльози України» проведено в бібліотеці-філії  с.Братишів. Із розповіді бібліотекаря З.Ткачук користувачі дізналися детальніше про трагічні події на Мадані, про Революцію Гідності. Пам’ять Героїв Майдану було вшановано хвилиною мовчання та запалено свічку пам’яті. Під час заходу учні декламували патріотичні вірші, знято відео.

Саме такій темі у бібліотеках-філіях проведено: історичний спогад «Наш дух не зламати, свободу не вбити» (с.Гостів), патріотичні читання «Тебе я любив і люблю Україну» (с.Нижнів), патріотичну годину «Події, що змінили долю України» (с.Пужники). Бібліотекарі з болем і сльозами на очах згадували події Революції Гідності. Поетичні рядки звучали у виконанні читачів бібліотек-філій. Ми пишаємося героями, які примножують славу нашої держави, відстоюють її територіальну цілісність і незалежність, борються, щоб на нашій святій землі панували мир, злагода і добро. Побажали всім присутнім миру, злагоди, єдності.

А також за даними посиланнями можна переглянути відео-презентації присвячені Дню Гідності та Свободи:

https://www.facebook.com/watch/?v=1608809462836167

https://www.facebook.com/100057548607281/videos/pcb.351754823419468/1556919638033851

https://www.facebook.com/100025742000083/videos/pcb.953496458851745/946943259232889

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь