A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

10 грудня – Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

Дата: 10.12.2021 10:51
Кількість переглядів: 1438

Фото без опису10 грудня світова спільнота відзначає День прав людини, а в Україні вже третій рік поспіль святкування Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги.

Безоплатна правова допомога – це вид правової допомоги, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел.

Законом України «Про безоплатну правову допомогу» передбачено два види безоплатної правової допомоги: первинна безоплатна правова допомога та вторинна безоплатна правова допомога.

Безоплатна первинна правова допомога – це вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

Безоплатна вторинна правова допомога – це вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.

Отримати БПД можна за допомогою єдиного контакт центру, особисто звернутись до будь-якого місцевого центру чи бюро правової допомоги, або під час роботи мобільних чи консультаційних пунктів.

Вторинна правова допомога передбачає рівні можливості у доступі до правосуддя.

Це такі види правових послуг:

  • захист;
  • здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
  • складення документів процесуального характеру.

Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають категорії осіб, які визначені ст. 14 Законом України «Про безоплатну правову допомогу» та іншими законами України.

Нагадаємо, що для отримання правових консультацій Ви можете звернутися до відділу «Тлумацьке бюро правової допомоги», Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Тлумач, пл. Д. Галицького, 17, тел. (03479) 2-11-37, (099) 299-79-34.

Також детальну інформацію щодо отримання безоплатної правової допомоги можна дізнатися, зателефонувавши за номером «гарячої лінії» системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь