Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Для представників територіальних громад Івано-Франківського району провели семінар з питань складання перспективного сезонного меню у дошкільних закладах

Дата: 20.12.2021 11:43
Кількість переглядів: 189

Фото без описуНа базі Тисменицького управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Івано-Франківській області 15 грудня 2021 року  відбувся  семінар на тему «Методична допомога при складанні та погодженні перспективного сезонного меню у закладах дошкільної освіти у відповідності до постанови КМУ від 24.03.2021 р. № 305».

Участь  в семінарі взяли медичні сестри закладів дошкільної освіти, закладів загальної шкільної освіти, в склад яких входять дошкільні групи, особи відповідальні за формування меню в  закладах дошкільної освіти  територіальних громад Івано-Франківського  району.

Під час роботи  начальник Тисменицького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Ярема Борис ознайомив учасників з актуальними проблемами, які обумовили реформування шкільного харчування, підкреслив важливість постійного і систематичного навчання персоналу, що працює в сфері дитячого харчування, належного дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів при організації харчування у навчальних закладах.

Про сучасний стан організації харчування в дошкільних навчальних закладах, складання чотиритижневого меню в закладах освіти та дотримання норм харчування  розповіла головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Мар’яна Йосипчук.

 У виступі було надано роз’яснення вимог щодо організації харчування які викладені у  постанові КМУ від 24.03.2021р. № 305, озвучено приклади характерних порушень, що виявляються при проведенні комісійних обстежень та перевірок загальноосвітніх навчальних закладів, наголошено на необхідності оновлення асортименту і смакових якостей страв, приготованих в шкільних їдальнях.

У другій частині семінару було проведено практичне заняття, під час якого учасники мали змогу проаналізувати примірне чотиритижневе меню дошкільного закладу та у формі діалогу запропонувати різні варіанти вирішення проблемних питань і усунення виявлених недоліків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь