Інформація щодо підготовки закладів освіти до харчування згідно нових норм та меню
З метою ефективного впровадження нових норм харчування у закладах освіти області, управління та відділи Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області в грудні 2021 року провели 81 тематичну зустріч, навчання та семінари для відповідальних осіб територіальних громад області стосовно змін у організації харчування дітей у закладах освіти.
Станом на 30 грудня 2021 року до управлінь та відділів Головного управління на розгляд надійшло 172 примірні чотиритижневі меню на зимовий період для закладів дошкільної освіти, 304 примірних меню для закладів загальної середньої освіти та 3 меню для інших закладів.
Було повернуто на доопрацювання 53 меню для закладів дошкільної освіти та 94 меню для закладів загальної середньої освіти та 1 меню для інших закладів.
41% меню для дитячих садочків, 29% меню для шкіл та 5% меню для інших освітніх закладів погоджені начальниками управлінь/відділів Головного управління Держпродспоживслужби в області.
24 заклади дошкільної освіти використовують меню, рекомендовані Міністерством охорони здоров’я України.
Наголошуємо, що з 1 січня 2022 року харчування у закладах освіти повинно бути організовано у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», згідно вимог якої змінюються норми харчування дітей у закладах освіти та порядок організації харчування.
Просимо активізувати роботу щодо розроблення та погодження примірних чотиритижневих меню для закладів освіти наступним громадам області: Верховинській селищній громаді, Зеленській сільській громаді, Білоберізькій сільській громаді, Тлумацькій міській громаді, Олешанській сільській громаді, Обертинській селищній громаді, Городенківській міській громаді та Чернелицькій селищній громаді, а також територіальним громадам Коломийського району.