Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини з питань протидії коронавірусу
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області продовжує щоденний моніторинг дотримання протиепідемічних заходів шляхом проведення раптових перевірок на підконтрольних об’єктах.
Так за вихідні дні 02-03 січня 2022 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в області здійснили 459 моніторингових відвідувань, виявили 32 порушення (7%), склали 13 протоколів, надали 23 пропозиції.
На вихідних працювали 20 робочих груп за участі представників територіальних громад та працівників Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.
Зокрема перевірено:
- закладів громадського харчування – 176, виявлено 10 порушень (6%), складено 5 протоколів, надано 7 пропозицій;
- об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 175, виявлено
13 порушень (7%), складено 6 протоколів, надано 8 пропозицій;
- об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 69, виявлено 6 порушень (9%), складено 1 протокол, надано 5 пропозицій;
- агропродовольчих ринків – 1 перевірка, виявлено 1 порушення, складено 1 протокол, надано 1 пропозицію;
- перукарень – 16, виявлено 2 порушення (12,5 %), надано 2 пропозиції;
- інших об’єктів – 22, порушень не виявлено.
Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, краян та гостей області: перервати ланцюг захворюваності можна лише шляхом дотримання протиепідемічних вимог та вакцинації.
Значно знизять ризики для здоров’я щоденні нескладні правила: маски у громадських місцях, миття з милом та дезінфекція рук, дотримання соціальної та фізичної дистанції, уникання масових скупчень.
Наголошуємо: Вакцинація ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби і рятує життя. Тож вакцинуйтесь і заохочуйте щеплення серед родичів та друзів!