A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

День Соборності України

Дата: 22.01.2022 08:48
Кількість переглядів: 830

Фото без опису22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З нагоди цього дня працівники Публічної бібліотечної  та бібліотек-філій підготували заходи, патріотичні виставки для своїх користувачів та жителів громади.

Публічна бібліотека Тлумацької міської ради з нагоди відзначення Дня Соборності України презентувала історичну книжкову виставку «Нам берегти тебе, Соборну і єдину». Видання, представлені на виставці висвітлюють тернистий шлях України до соборності, акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918- початку 1919 року охопив майже всю Україну.

Також пропонуємо переглянути віртуальну історичну книжкову виставку «Нам берегти тебе, Соборну і єдину» https://www.facebook.com/tlumachlibrary/videos/253499890223880

В бібліотеці для дітей представлена історична виставка «Сторінки історії України», на якій найменші користувачіможуть більше дізнатись про важливі і складні сторінки історії українського національного державотворення.

      У бібліотеці-філії с.Гостіворганізовано книжкову виставку – спомин «Соборність України: від ідеї до сьогодення». В Бортниківській бібліотеці діє виставка «Єдина.Соборна - одна Україна» на  яких представлена література, що висвітлює найважливіші події в історії України – передумови і причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави, про мужній дух українського народу, знайомить читачів з діячами, які боролись за об’єднання всіх демократичних сил, намагаючись відродити незалежну українську державу.

Годину державності проведено у  бібліотеці-філії с.Нижнів«Задзвеніли срібні дзвони». Бібліотекаррозповілаприсутнім про історичний шлях українського народу до незалежноїсоборноїдержави. Захід проходив підгаслом: «Єдина і неподільнаУкраїна!». Під час заходу присутнідізналися про становлення і розвитокукраїнськогонаціональногодержавотворення, про Акт Злуки, якийбувглибокоісторичномотивований і спирався на споконвічнумріюукраїнського народу про незалежну, соборну, національнудержаву.Користувачімализмогупознайомитися з книжково-ілюстративноювиставкою«СоборнаНезалежнаУкраїна». 

Інформаційну бібліовітрину «Велич України в її Соборності»   проведено в Пужниківській бібліотеці-філії. Бібліотекар ознайомила з  історією цього свята, та звернула увагу на літературу, де висвітлено ці події.

Сьогодні ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь