Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Шукаємо патронатних вихователів!

Дата: 08.02.2022 14:46
Кількість переглядів: 821

Фото без описуЗаробітна плата – 12 450 грн. «на руки». Також на кожну влаштовану дитину виплачується соціальна допомога в розмірі 2,5 мінімуми на дитину відповідного віку – приблизно 5500 грн..

Патронат - форма тимчасового сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Патронат передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною та її батьками складних життєвих обставин. Тобто, коли з певних причин батьки не можуть опікуватися дітьми і на належному рівні виконувати свої батьківські обов’язки. Патронатна сім’я - альтернатива інтернатним закладам і притулкам для дітей.

Основні обов'язки патронатного вихователя - виховувати дитину у своїй сім'ї, забезпечити її житлом, одягом, харчуванням, створити дитині умови для навчання, фізичного і духовного розвитку, захищати права та інтереси дитини.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для догляду, задовільний стан здоров’я, не були засуджені, або позбавлені батьківських прав.

Патронатний вихователь повинен:

- бути офіційно безробітним;

- у нього/неї повинен бути помічник (зазвичай член сім’ї, що проживає разом – чоловік, батьки, повнолітні діти);

- і вихователь, і помічник проходять обов’язкове навчання, що складається з 9 сесій (по 2 дні – зазвичай це субота та неділя).

Максимальний термін перебування дітей у сім’ї патронатного вихователя – 3 місяці, у деяких випадках – до 6 місяців.

За детальною інформацією щодо процедури створення патронатних сімей та збору необхідного пакету документів, просимо звертатись адресою:  м. Тлумач, вул. Винниченка, 28, КУ «Центр надання соціальних послуг» Тлумацької міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь