Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Захід для вимушених переселенців до Дня матері

Дата: 07.05.2022 09:10
Кількість переглядів: 288

Фото без опису6 травня в "Інклюзивно-ресурсному центрі" Тлумацької міської ради було не лише цікаво, пізнавально і емоційно, а й смачно! Напередодні традиційного свята Дня матері, яке відзначають кожну другу неділю травня, фахівці ІРЦ організували захід для вимушених переселенців – діток та їхніх матерів, які проживають в с.Надорожна та с.Палагичі Тлумацької громади.

На дві години  матері усамітнились в колі жіночого колективу, залишивши своїх діток на корекційних педагогів центру. Метою зустрічі для них було нагадати, що перш за все вони є жінки, яким необхідно любити та піклуватися про себе. Під час арт-терапевтичного тренінгу "Пошук ресурсів", проведеного психологом ІРЦ, матусі ближче познайомились, поділились своїми позитивними рисами і проговорили моменти виснаження. Важливо було зрозуміти, що ідеальною мамою бути не можливо, а головне -  і не потрібно.

Доповненням  тренінгу був лімфодренуючий самомасаж обличчя, проведений реабілітологом ІРЦ. Адже  турбуватися потрібно не лише про душевний та емоційний стан, а й про своє тіло.

А поки матусі релаксували - їхні дітки весело та корисно проводили час! З різних куточків України та різні по віку прибули дітки в ІРЦ. Проте, цікавий майстер-клас об'єднав цих 18 чудових посмішок  та щирих сердець! Адже тема для них "Піца"! Діти мали можливість переглянути пізнавальне відео "Історія піци". Логопед провела  тематичну онлайн-гру "Смачна піца", де учасники сортували  інгредієнти для піци і вчились їх поєднувати. Несподіванкою для дітей було те, що вони власноруч виготовлятимуть піци.  Не тільки для себе, а в подарунок для своїх матусь! А ще як одягнули фартушки, кухарські косинки та шапочки - емоції словами не передати! Спільно із дефектологом під час заняття з соціально-побутового орієнтування діти виготовили свою найулюбленішу, найкращу та найсмачнішу страву - піцу!

Завершився захід переглядом мультфільму "День матері" та частуванням піцою.

Приємні відгуки та позитивні емоції підтверджують, що захід вдався! Фахівці ІРЦ та учасники зустрічі отримали заряд позитивного настрою!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь