Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Про фузаріоз колоса

Дата: 20.06.2022 15:31
Кількість переглядів: 123

Фото без описуАгрокліматичні умови, які складаються в даний період, підвищують можливість ураження посівів зернових колосових культур фузаріозом колосу, що відбувається від початку колосіння до повної стиглості зерна, а критичною фазою являється фаза цвітіння. Ураження хворобою призводить до зменшення урожаю та погіршення його якості.

Для захисту колосу від фузаріозу слід провести профілактичні заходи захисту у фазу початку цвітіння (коли цвіте 5-10% рослин), а за відсутності такої можливості - до наливу-молочної стиглості зерна, дотримуючись строків останньої обробки до збирання урожаю. Для ячменю, який цвіте, коли колос ще всередині обгортки, найкращий період обробки - відразу після його появи, застосувавши фунгіцидні препарати згідно з «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» з витратою робочої рідини не менше 200-250 л/га, яка забезпечує добре змочування та якісне покриття поверхні колоса. Залежно від наявності інших хвороб (борошниста роса, септоріоз, різні види іржі) слід підбирати препарати з відповідним спектром дії.

Заходи захисту слід проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години, суворо дотримуючись вимог санітарної безпеки, охорони праці та навколишнього середовища.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь