A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Нарада з підготовки навчальних закладів до нового навчального року в умовах військового стану

Дата: 04.07.2022 10:18
Кількість переглядів: 272

Фото без описуЗабезпечити максимально можливу безпеку дітей під час освітнього процесу – головне завдання міської влади у період воєнного часу. На цьому наголосив міський голова Ігор Петрук під час наради з підготовки навчальних закладів до нового навчального року, яка відбулася у п’ятницю, 1 липня.

У обговоренні актуальних проблем взяли участь секретар міської ради Михайло Кудерський, перший заступник міського голови Василь Гнатюк, начальник відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Володимир Пеник, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та мобілізаційної роботи Володимир Батіг, директори закладів освіти, старости старостинських округів та інші.  

Розпочинаючи нараду, міський голова Ігор Петрук зауважив, що новий навчальний рік уже вкотре наші освітяни змушені розпочинати у важких та незвичних умовах, адже майже два роки вони працювали в дистанційному режимі через ковід, а цьогоріч мають враховувати особливості військового стану.

Під час наради були обговорені основні завдання з облаштування найпростіших укриттів на території навчальних закладів для належного забезпечення освітнього процесу на території громади, відповідно до рекомендацій щодо організації  укриття в об'єктах фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу та дітей (учнів, студентів) закладів освіти.

При організації навчання необхідно враховувати спроможність найпростішого укриття – на скільки людей воно розраховане. Необхідно складати розклад так, щоб не перевищувати одночасну присутність учасників освітнього процесу в закладі освіти відповідно до спроможності найпростішого укриття, щоб при повітряній тривозі в укритті могли одночасно розміститися всі, хто в цей момент перебуває в навчальному закладі.

Також було наголошено про те, що серед вчителів та учнів необхідно провести навчальні інструктажі, як поводитися в укритті, та що потрібно з собою мати. Так само обов’язково проводити тренувальні евакуації безпосередньо до укриття.

За результатами наради виконавцям були дані відповідні доручення.


Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь