Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Звернення міського голови до Дня Української Державності

Дата: 28.07.2022 08:30
Кількість переглядів: 371

Фото без описуШановні краяни!

28 липня українці вперше відзначають День Української Державності.

Свято встановлене Указом Президента України від 24 серпня 2021 р. №423/2021 з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, спираючись на історію української державності, яка сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за часів князя Київського Володимира Великого — державотворця, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Руси, спадкоємцями якої є, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна.

В час повномасштабного російського вторгнення, головною метою якого є саме знищення Української Державності та українців як нації, відзначення даного свята є дуже символічним та важливим.

Завдяки героїчному опору наших захисників та усього українського народу ми вкотре доводимо не лише ворогу, але й цілому світові, що Українська Державність – була, є та буде!

Заради майбутніх поколінь ми і надалі маємо відстоювати суверенність нашої держави та її територіальну цілісність, зберігати традиції, примножувати блага, працювати  над тим, щоб Україна стала  сильною, економічно розвинутою європейською країною.

Висловлюю щиру вдячність усім, хто захищає Українську Державність! Повертайтесь додому живими та здоровими і хай ворожі кулі та будь-яке зло вас оминають!

Бажаю міцного здоров’я, щастя, віри у щасливе майбутнє України! Нехай мир запанує у нашому спільному домі, серця наповнюються гордістю за нашу державу, а прагнення до єдності, порозуміння та плідна праця будуть надійною запорукою щасливого майбутнього!

Слава Україні!

Героям Слава!

 

З повагою,

міський голова                                                      Ігор Петрук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь