A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Семінар присвячений Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми

Дата: 04.08.2022 10:17
Кількість переглядів: 184

Фото без опису03 серпня 2022 року в приміщенні Тлумацької районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості відбувся семінар присвячений Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми на тему: «Ризики нелегальної трудової міграції» за участю фахівця управління соціального захисту населення Івано-Франківської РДА Мар’яни Смалюги, завідувача відділу протидії торгівлі людьми БО «БФ «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ» Оксани Пашківської, заступника начальника відділу обслуговування громадян №4 (сервісного центру) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Ірини Кочкодан, фахівця сектору Тлумацького  бюро правової допомоги  відділу Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександри Чаплінської.

Відкрив захід директор Тлумацької районної філії Михайло Богович, який розкрив сутність поняття «торгівля людьми», назвав основні причини поширення його в Україні та детально зупинився на основних ризиках нелегальної трудової міграції.

Продовжила захід заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Тлумацької районної філії Вікторія Пилипів, яка розповіла про найвідоміші шахрайські схеми, які застосовуються злочинними посередниками та презентувала основні правила безпечного працевлаш-тування за кордоном, а також акцентувала увагу на наслідки нелегального працевлаштування за кордоном.

Мар’яна Смалюга ознайомила із ризиками потрапляння у ситуацію торгівлі людьми при перетині кордону,  отримання  соціальних гарантій та безпечні умови праці при легальному працевлаштуванні, а також надала контакти Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

Оксана Пашківська надала повну інформацію щодо безпечної міграції населення, та як не потрапити у рабство. Зупинилася на видах комплексної реінтеграційної допомоги, які надаються БО «БФ «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ». Акцентувала увагу на ратифіковані Україною міжнародні документи, спрямовані на боротьбу з торгівлею людьми.

Олександра Чаплінська ознайомила присутніх з поняттям, видами безоплатної правової допомоги в умовах воєнного стану, а також поінформувала про умови та порядок отримання тимчасового захисту  та статусу біжанця за кордоном.

Ірина Кочкодан ознайомила із питанням легалізації трудових відносин, її значення для майбутнього пенсійного забезпечення та обговорили використання електронних сервісів Пенсійного фонду. Розповіла учасникам семінару про звернення за призначенням  пенсії через веб – портал електронних послуг Фонду.

Під час заходу відбувся діалог учасників.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь