A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Заходи в бібліотечних закладах громади

Дата: 14.10.2022 14:43
Кількість переглядів: 268

Фото без опису14 жовтня 2022 року  Україна відзначає чотири дати, які нероздільно пов’язані військовими традиціями, героїзмом, історією воїнства, боротьбою за державність – свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисників і захисниць України й 80-річчя створення Української Повстанської Армії.

В Публічній бібліотеці Тлумацької міської ради діє історико-патріотична виставка «Пам`ять Героїв священна», яка присвячена 80-річчю створення Української повстанської армії, на якій представлено науково-пізнавальну, історичну, художню література з фонду нашої книгозбірні. А також діє постійно діюча виставка «Вони за Україну полягли», де зібрана інформація про наших земляків, тлумачан-героїв, які віддали своє життя. Пам’ятаймо, яка величезна ціна відносно спокійного життя та майбутньої перемоги. Вічна пам’ять! Бо герої не вмирають доти, поки за них пам’ятають!

Бібліотека для дітей провела поетичні читання «Біль, гордість і надія України». Вірші читали Кузьо Анастасія, Барчук Іван учні 7-А, Грабар Ірина  4-Г Тлумацького ліцею №1.

Напередодні визначної дати у бібліотеках-філіях с.Бортники, Королівка, Нижнів, Гостів оформлено книжково-ілюстративні виставки, виставки-посвяти «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра», «УПА-символ нескореного духу», «Вони боролись за волю України»,  «І слава і вінець терновий». Матеріали виставок несуть в собі найцікавішу інформацію про захисників України: їхні прагнення, ідеї, бойовий дух та почуття патріотизму.

Годину пізнання «Боролись! Боремось!  Поборемо! проведено у бібліотеці-філії с. Остриня. На захід запрошено військовослужбовця ЗСУ Юріва Віктора Михайловича, який відмітив, що ці пам’ятні дати тісно переплітаються, оскільки їх поєднує боротьба за державність проти московського режиму. Бібліотекар розповіла про історію створення Дня захисників, захисниць України, про історію боротьби вояків УПА. Хвилиною мовчання пом’янули усіх героїв, хто віддав своє життя за нашу свободу і незалежність.

В бібліотеці-філії с.Гринівці проведено урок патріотизму «Слава синам і дочкам України - українським  захисникам і захисницям». Бібліотекар розповіла про  мужність, героїзм, самовідданість захисників України, їхні подвиги, які вписані кров’ю в літопис боротьби українців за незалежність, а також виховати у молодого покоління почуття особистої відповідальності за долю держави, виховувати глибоку повагу до захисників, які віддали своє життя в ім’я майбутнього. На завершення заходу користувачі:  Поптик Олександр, Цікайло Максим та Цікайло Христина декламували  вірші про наших захисників та захисниць.

Гостівська бібліотека-філія провела годину історичної  правди «Славні сини України». Бібліотекар ознайомила присутніх з виставкою «УПА-символ нескореного духу» та літературою із фонду бібліотеки про славних козацьких гетьманів, провідників ОУН і командирів УПА,бійців АТО, українців, які боролися за незалежність та волю України в різні часи. Учасники заходу користувачі-студенти: Нановська Христина та Ружило Вікторія декламували вірші «Моя Батьківщина» (Л.Федотової), «Полеглим» (жительки села Гостів Романович Ольги). Словами подяки та вдячності згадали на заході захисників, які віддали своє життя в ім’я майбутнього.

Це свято – насамперед вияв любові до тих, хто виборов і виборює для нас право на життя, щастя, радість. Захищає нашу Батьківщину, відстоює свободу і незалежність в ім’я майбутнього. Сильні, мужні, безстрашні в бою з ворогом і безмежно віддані своєму народу – наші захисники та захисниці неньки України. Пишаємося вами! Слава героям!.

А також пропонуємо за даними посиланнями переглянути онлайн-читання віршів користувачів бібліотек-філій сіл Гостів, Гринівці, Королівка.

https://www.facebook.com/tlumachlibrary/videos/676302570327358

https://www.facebook.com/tlumachlibrary/videos/426163829639158

https://www.facebook.com/tlumachlibrary/videos/1854586728218563

https://www.facebook.com/tlumachlibrary/videos/3370883246527035

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь