A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

9 листопада - День української писемності та мови

Дата: 09.11.2022 14:51
Кількість переглядів: 114

Фото без описуМова − це найважливіший засіб спілкування, пізнання та один із ключових факторів Незалежності країни. Щороку 9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Це свято було встановлено указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, щосаме з преподобного Нестора Літописця і починається писемна українська мова.

Кожна епоха дарує людству нові винаходи і відкриття. Але найбільшим винаходом було письмо. Писемні знаки дали людям можливість зберегти істинне знання. Адже саме завдяки написаному слову люди збагнули світ і своє місце в ньому.

З нагоди свята у бібліотеці-філії с.Гончарівка  проведено поетичну годину «Мово моя - це душі джерело». А також  присвячено книжкову виставку «Мова – національний скарб України», на якій  представлено книги, що допоможуть удосконалити знання з української мови, література славетних майстрів рідного слова: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Ліни Костенко та інших українських корифеїв. Бібліотекар М.Гуровська запросила усіх поринути у красу і милозвучність поетичного слова, перегортаючи сторінки безцінних скарбів-книг. Учасники заходу продекламували вірш «Любіть рідну мову».

До Дня української писемності та мови у бібліотеці-філії с.Палагичі проведено літературний калейдоскоп та організовано книжкову виставку «Наша мова калинова». Виставка містить книги, які розповідають нам про українську мову, про сучасну літературну мову, словники, довідники, збірки великих українських поетів, а також літературу, присвячену українській пісні.

Сьогодні, в такий нелегкий для України час, свято української писемності та мови гуртує усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду.

Мова – це глибина тисячоліть. Ми маємо берегти цей найдорожчий скарб, щоб передати його у спадок майбутнім поколінням. Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, - у нашому серці, і починається вона з кожного з нас!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь