Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Книжково-ілюстративна виставка – спогад «В його серці жила Україна», (присвячена 85-ій річниці з дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола)

Дата: 23.12.2022 15:51
Кількість переглядів: 202

Фото без описуЄ люди, як зорі. Вони погаснуть, світло від них ще довго-довго блукає всесвітами наших душ, нагадуючи кожному, хто ми, що ми, чому ми, куди ми… Таким був В’ячеслав Чорновіл. Він жив усупереч багатьом істинам і таки став пророком у своїй Вітчизні. 24 грудня виповнилося б 85 років, Герою України, лідеру українського національно-визвольного руху, борцю за незалежність, лідеру Народного Руху України, журналісту, народному депутату Верховної Ради України В’ячеславу Максимовичу Чорноволу.

«В’ячеслав Чорновіл був абсолютно незвичайною людиною, але неможливо передати, у чому ж полягала його незвичайність. Він був запальним і спокійним неймовірно м’яким і досить жорстким, грізним і добрим, радісним і сумним, але головною його рисою була неймовірна терпимість на фоні феноменальної реакції і гострого язика. Ці несумісні якості якраз і робили його видатним політичним діячем у справах державних, і цілком незахищеним у звичайному житті… Він міг до безмежності терпіти образи, якщо це стосувалося його особисто, але ніколи, якщо це стосувалося України», говорив про В’ячеслава Чорновола Леонід Пілунський. Так, на долі В'ячеслава лежала десниця Господня. Він був людиною вибухової енергетики, людина когорти нескорених, полум'яний борець за Незалежність України. Він створив РУХ. Він жив Рухом. І він загинув в Русі. І своєю останньою краплиною крові оросив нашу землю.

Публічна бібліотека Тлумацької міської ради віддаючи глибоку шану цій великій Людині оформила і презентувала бібліотечну виставку-спогад «В його серці жила Україна», на якій представлені книги та книжково-газетні матеріали про життя та громадську діяльність Героя України, який спалахнув, як висока зірка на українському політичному небосхилі і навіки залишився там, у небі наших надій, нашої Правди і нашої Волі.

 

Будуть весни рожево буяти

І без зайвих «чому?» і «чого?»

Збереже Українонька – мати

Світлу пам’ять про сина свого.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь