A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

День Соборності України у бібліотекахТлумацької громади

Дата: 23.01.2023 14:02
Кількість переглядів: 463

         Фото без опису1 грудня 1918 року у Фастові в штабному вагоні «Винниченка-Петлюри» політичні діячі підписали «Передвступний договір» між УНР і ЗУНР про майбутню злуку обох українських держав в єдину державну одиницю.

22 січня 1919 року на Софійській площі в Києвіпроголошено урочистий Акт злуки Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину соборну Українську державу.

«Віднині зливаються в одне ціле віками розділені частини УкраїниГаличина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна – в одну велику Україну. Збулись мрії, заради яких жили та заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка», - так було написано в Акті злуки. Цей день назавжди залишиться в історії українського народу як один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.

Свято Соборності – день єднання українських земель та утвердження їх неподільності набуває особливого значення та звучання сьогодні, коли територіальну цілісність держави доводиться відстоювати зі зброєю в руках.

Публічна бібліотека Тлумацької міської ради презентувала книжково-інформаційну виставку «Нам берегти тебе Соборну і єдину».

Книжкова виставка привертала увагу відвідувачів бібліотеки та пропонувала замислитись над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу.

До цієї визначної події в бібліотеці  для дітей  КЗ «Публічна бібліотека Тлумацька міська рада» до уваги користувачів було підготовлено та проведено бібліоінформацію. Бібліотекар розповіла про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки. Під час заходу розмірковували про поняття соборності України, а користувачі бібліотеки говорили і про криваві бої, які зараз точаться на теренах нашої держави, згадали  Героїв, які віддали життя за Україну в російсько-українській війні. Також відвідувачі бібліотеки ознайомилися з книжковою виставкою «Свобода. Соборність. Єднання», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності. Наприкінці бібліотекар побажала присутнім єдності, любові одне до одного адже в єдності – наша сила.

З нагоди Дня Соборності України в бібліотеці-філії с.Пужникидля користувачів було проведено годину державності «Передзвін української Соборності». Присутні заходу дізналися про історичне значення Дня Соборності України, ознайомились з літературою, що висвітлює найважливіші події в історії України. Учасники, щиро бажали завжди любити свою країну, пишатися своєю історією та своїм народом. Україна нехай буде гордим птахом у зграї світових країн, нехай щодня дарує українцям свободу думки, відчуття щастя, мир та світлу надію.

В бібліотеці-філії с.Бортникиорганізовано патріотичну виставку літератури «Єдина, Соборна-одна Україна», яка привертає увагу та пропонує замислитись над історією нашої держави, сьогоденням та майбутнім українського народу.Пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності. Любов до землі, дорідного слова прирекли багатьох славних синів і дочок України на тюрми, поневіряння та загибель. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!

Говорять сьогодні дорослі й малі.

Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,

Немає такої, як ти, на землі

Соборність – мета Перемоги! Україна понад усе!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь