A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Міський голова Ігор Петрук провів нараду з керівниками багатоквартирних будинків

Дата: 27.01.2023 14:56
Кількість переглядів: 678

Фото без описуУ малій залі адмінбудівлі 27 січня під головуванням міського голови Ігоря Петрука відбулася нарада з керівниками ОСББ нашого міста, в якій взяв участь старший інженер Тлумацької філії Городенківського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» - Петро Олексишин.

Начальник філії довів до відома, що у відповідності до вимог п.6.1. глави 6 розділу V Державного нормативно-правового Акту з питань охорони праці (НПАОП 0.00-1.76-15.-Х) «Правил безпеки систем газопостачання» (надалі ПБСГ), затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 15.05.2015р. №285 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 08 червня 2015р. за №674/27119, «Безпечну експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів житлових і громадських будинків забезпечує власник (балансоутримувач, управитель, ОСББ, орендар (наймач)).

У відповідності до вимог п.5.10. глави 5 розділу V ПБСГ «власники (балансоутримувачі та/або орендарі (наймачі)) житлових і громадських будинків, підприємств комунального та побутового обслуговування населення повинні своєчасно перевіряти стан і за потреби проводити ремонт димових і вентиляційних каналів, оголовків димоходів». Дія ПБСГ поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми.

Перевірка і прочищення димових та вентиляційних каналів повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю. Один примірник акту перевірки і прочищення димових та вентиляційних каналів передається газорозподільному підприємству. Строк зберігання актів - 12 місяців.

У випадку виявлення несправних та непридатних до подальшої експлуатації димових і вентиляційних каналів особа, яка виконує їх перевірку, зобов’язана попередити власника (балансоутримувача та/або орендаря (наймача)) про заборону користування газовим обладнанням, невідкладно направити газорозподільному підприємству акт перевірки технічного стану димових та вентиляційних каналів для подальшого відключення газових приладів від системи газопостачання.

На сьогоднішній день виникла ситуація з вкрай низьким рівнем надання актів на прочистку димових та вентиляційних каналів Оператору ГРМ АТ «Івано-Франківськгаз» від власників (балансоутримувачів та/або орендарів (наймачів)) житлових і громадських будинків, підприємств комунального та побутового обслуговування населення (відсоток ненаданих, або протермінованих актів на прочистку ДВК становить 38%). Дана ситуація може призвести до збільшення випадків отруєння чадним газом населення, а також до виникнення непередбачуваних та надзвичайних ситуацій пов’язаних з використанням газу в побуті.

Крім того, на нараді обговорили питання відлову та стерилізації безпритульних тварин, зрізання аварійних дерев.

Під час наради у голів ОСББ була нагода поставити питання керівництву, щодо інших питань. Ігор Петрук зазначив, що такі зустрічі для обговорення наболілих проблем з очільниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у стінах міської ради потрібно проводити.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь