A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Гостинна Польща для тлумачан

Дата: 31.01.2023 11:30
Кількість переглядів: 607

Фото без описуВпродовж 25-28 січня учні Тлумацького ліцею № 2, які відвідують суботню школу польської мови, здійснили подорож до міста Берунь Беруньсько-Лендзінського повіту Сілезійського воєводстав Республіки Польща. Організували поїздку координатор суботньої школи, вчителька Тлумацького ліцею № 2 Лариса Добровольска та мати учня суботньої школи, провідний методист КЗ ЦКД Ольга Боніковська, заручившись підтримкою та сприянням старости Беруньсько-Лендзінського повіту Бернарда Бедноша.

    Учасники поїздки відвідали Староство повіту, де презентували  роботу суботньої школи польської мови в місті Тлумачі, довідалися про повіт та місто, в яке завітали. Староста повіту вручив дітям сувеніри. Протягом візиту до Польщі учні побували у Пщинському палаці, скансеті в місті Пщина та в Парку зубрів. В Берунькому загальноосвітньому ліцеї діти мали змогу спробувати на собі нові технології освітнього процесу. Цікавим було відвідання дерев’яного Санктуаріуму Святого Валентина в Беруні, де діти поколядували спільно з місцевим ксьондзом. Також учасники поїздки завітали з концертною програмою до Центру соціальної підтримки в місті Лендзіни, де діє клуб людей похилого віку. Пісні українською та польською мовою у виконанні дітей пройняли глядачів до сліз, ну і звичайно, всі разом виконали улюблену всіма поляками пісню «Гей соколи». Несподіванкою для усіх став майстер-клас по виготовлення ляльок-мотанок, які подарували глядачам. Завершення кожного вечора стали походи в басейн.

Діти отримали незабутні враження, нові знайомства, практику польської мови в мовному середовищі, а головне – море позитивних емоцій та віру в те, що українців підтримують, знають та люблять в цілому світі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь