A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

До відома жителів громади!

Дата: 14.03.2023 15:18
Кількість переглядів: 345

Фото без описуУ весняний період частішають випадки незаконної порубки дерев і чагарників (зелених насаджень), зокрема в межах населених пунктів та поза їх межами.

Відповідно до п. 7 ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить, здійснення контролю за станом благоустрою населених пунктів, організація озеленення, охорони зелених насаджень і водойм, створення місць відпочинку.

У випадку виявлення фактів порушень вимог природоохоронного законодавства під час посилення заходів щодо запобігання здійснення правопорушень, зокрема незаконної порубки дерев і чагарників (зелених насаджень) буде притягнуто винних осіб до відповідальності, згідно вимог чинного законодавства.

Також відповідно до вимог законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України», Положення про Державну екологічну інспекцію Карпатського округу, затвердженого наказом Державної екологічної інспекції України від 01.06.2021 року № 251, доручення Державної екологічної інспекції України від 30.01.2023 року № 211 «Про посилення заходів щодо забезпечення ранньоквітучих об’єктів рослинного світу» міська рада просить керівників ринку та інших торгівельних майданчиків вжити заходів щодо заборони торгівлі дикоростучими декоративними рослинами, занесених до Червоної книги України.

Щороку з середини лютого до кінця травня на Тлумаччині, як і в інших куточках України, відбувається торгівля рідкісними видами ранньоквітучих ендемічних та реліктових рослин. Більшість з них знаходяться під загрозою знищення та занесені до Червоної книги.

Просимо громадян бути свідомими і не губити декоративні дикоростучі рослини лише задля прихоті насолодитися їх запахом і красою. Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти відіграють важливу роль в житті лісу чи луки як природного комплексу, є їх невід’ємною частиною. Можна відновити пам’ятки мистецтва, історії, але неможливо відродити зниклі види, які «творились» десятки тисяч років. І не людиною, а природою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь