A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Фінансова допомога на відкриття власної справи для непрацюючих членів малозабезпечених сімей

Дата: 15.03.2023 11:32
Кількість переглядів: 397

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» (https://bit.ly/3mdA5IV) непрацюючі члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні, можуть отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи, а також, за необхідності, безкоштовне навчання.

Така допомога від держави надається у розмірі не більше ніж 15 мінімальних зарплат і є безвідсотковою та поворотною. Її необхідно повернути через три роки підприємницької діяльності. При цьому сума, яку необхідно повернути, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Право на отримання коштів для відкриття підприємницької діяльності має непрацююча працездатна особа з числа членів малозабезпеченої сім’ї у разі її реєстрації в службі зайнятості як безробітної.

Для сприяння організації підприємницької діяльності служба зайнятості надає особам, які виявили бажання отримати фінансову допомогу та зареєстровані як безробітні, профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності та організовує для них професійне навчання відповідно до норм чинного законодавства, в процесі якого допомагає скласти бізнес-план.

Також якщо підприємець працевлаштує за направленням служби зайнятості ще двох осіб із числа членів малозабезпечених сімей строком не менше ніж на 2 роки, повертати допомогу державі не потрібно.

У разі виникнення запитань працівники обласної служби зайнятості оперативно нададуть вам консультацію на офіційному телеграм-каналі онлайн-підтримки https://t.me/DCZ_IF, або за номером телефону гарячої лінії Івано-Франківського обласного центру зайнятості – 066-655-40-33.

Звертайтеся. Ми завжди раді вам допомогти!

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь