A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Скриня талантів. Казковий світ аміґурумі Марії Ковальової

Дата: 07.04.2023 13:20
Кількість переглядів: 519

Фото без описуУ селі Надорожна Тлумацької громади проживає надзвичайно талановита майстриня – Марія Ковальова.

Талан Марії до рукоділля проявився ще в дитячому віці. Тож, навчаючись в школі, відвідувала Тлумацький будинок дитячої та юнацької творчості: вишивала, в’язала. А згодом, в юному віці, почала  шити одяг, виготовляти прикраси для дівчаток та іграшки на ялинку.

Як же Марія попала в «світ аміґурумі» (в’язані гачком дитячі іграшки)? Сталося це два з половиною роки тому, коли гостювала у подруги і побачила цікаві вироби. «Для мене це було щось неймовірне, не вірила, що це ручна робота», - каже майстриня.

Жінка поклала собі за мету навчитися цього. Бажання було таке велике, що декілька уроків в Інтернеті - і у її руках «народилася» перша іграшка – біленький котик. ЇЇ зберегла для себе. Розуміє: що вона не досконала, але дуже подобається дітям.

Зараз її творчий доробок складає близько 100 робіт.

Іграшки виготовляє для рідних, друзів, на продаж, для призів на лотерею зі збору коштів для дітей. Цікаво, що майстриня в’яже восьминіжок, символ недоношених дітей, та передає їх в пренатальні центри Івано-Франківська, Тернополя та Львова; мріє, щоб її «восьминіжки» були в кожному пренатальному центрі України. А ще роботи майстрині є в США, Польщі, Португалії, Чехії та інших країнах.

Для роботи майстриня використовує нитки, гачок і холлофайбер (наповнювач). Усе це замовляє через мережу Інтернет. Матеріали старається вибирати натуральні, щоб дітям було безпечно гратися. Очі, ніс, рот іграшок вишиває власноруч, щоб діткам було безпечно гратися. Волосся для ляльок виготовляє сама, мала практику замовляти, але воно не годиться.

Рідні підтримують творчість Марії, а особливо чоловік, який оцінює роботи, і часто дає поради: «…око занизько, брова зависоко», - зазначає майстриня.

Хто ж надихає Марію? Це її наймиліший однорічний синочок Тимофій. Тож вигадує для нього щораз новій й цікаві забавки. А раніше ідеї самі по собі приходили.

Майстриня мріє брати участь в ярмарках, виставках, майстер-класах, відкрити свою крамничку з виробами ручної роботи. І в неї все обов’язково вийде, бо людина з таким потужним творчим потенціалом завжди досягає свого!

Довідка: аміґурумі (в перекладі з японської означає «в’язане-загорнуте»), – це мистецтво в’язання на спицях або гачком із м’яких  та пухнастих  ниток м’яких звірят, людей та різних  предметів. В Україні у техніці аміґурумі, зазвичай, виготовляють іграшки-звірята.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь