A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

19 травня – Всесвітній день сімейного лікаря

Дата: 19.05.2023 14:05
Кількість переглядів: 372

Фото без опису   З 19 травня 2011року Всесвітня організація сімейних лікарів WONCA започаткувала святкування Всесвітнього дня сімейного лікаря. За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, саме первинна медико-санітарна допомога має бути основою в організації медичної допомоги населенню.

За роки реформувань первинної медичної допомоги сімейні лікарі довели, що вони можуть проводити ефективну профілактику захворювань та лікувати широке коло захворювань. У Міністерстві охорони здоров’я підкреслюють, що сімейна медицина – єдиний вид медичної допомоги, що стосується кожного з нас. 80 відсотків усіх звернень відбуваються саме на цьому рівні.

Сьогодні в реформі медичної галузі сімейну медицину визначено пріоритетною та ключовою, бо саме первинна допомога має формувати здоров’я нації, тому підготовка лікарів такого фаху має стати фундаментальною.

19 травня міський голова Ігор Петрук та перший заступник міського голови Василь Гнатюк завітали в КНП «Тлумацький центр первинної медичної допомоги» (директор О.Мельник) та вручили Подяки лікарям загальної практики – сімейним лікарям, які працюють в медичній установі.

Очільники міської влади подякували медикам за професіоналізм, витримку, самовідданість і сумлінну працю, вміння підтримувати та бути уважними до кожного, хто потребує допомоги, та побажали мирного неба, здоров’я, тепла і затишку в оселях, успіхів та наснаги у всіх справах.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь