Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Ансамбль скрипалів SicVentus з Тлумача здобув Гран-Прі у Болгарії

Дата: 05.07.2023 11:55
Кількість переглядів: 512

Фото без описуДнями ансамбль скрипалів SicVentus, керівник Пелех Лідія Романівна, повернувся із сонячної Болгарії, де відпочивав на березі Чорного моря у таборі «Разом» м. Кітен.

На базі табору відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс Kiten Art Fest. Путівку на цей конкурс SicVentus отримав, здобувши гран-прі у Міжнародному двотуровому фестивалі-конкурсі Зимовий конкурс, що відбувся у лютому 2023 р. в м. Трускавець.

Конкурсна програма Kiten Art Fest тривала  три дні. Першого дня усі конкурсанти презентували свої колективи. Метою візитівки SicVentus-а було показати, що наші скрипалі вивчають та популяризують місцеві звичаї, свята. За 5 хвилин співаючи, танцюючи, акомпануючи собі на скрипках, юні музиканти занурили глядачів у наші традиції від Миколая до Покрови. На другий день відбувся сам конкурс: SicVentus виконав опришківський Аркан у стилі folk-rock. Зал бурхливими оваціями підтримував увесь виступ, а журі одностайно оцінило найвищими балами. Наступного дня традиційна хода конкурсантів у національних костюмах вулицями Кітена була приурочена Дню Конституції України. Конкурс завершився гала-концертом та нагородженням переможців.

Наш Аркан феєрично розпочав свято, а SicVentus здобув найвищу нагороду конкурсу - Гран-Прі.

Приємною несподіванкою для усіх конкурсантів стала зустріч із зірковою гостею – Світланою Тарабаровою, яка привітала володарів Гран-Прі Міжнародного фестивалю-конкурсу Kiten Art Fest. Світлана на початку війни змушена була покинути рідний Херсон та переїхати до Івано-Франківська, де тривалий час давала благодійні концерти на підтримку ЗСУ. Тому зустріч зіркової гості із нашими скрипалями на одній сцені була особливо хвилюючою.

Вітаємо ансамбль скрипалів SicVentus, який вже не вперше представляє наш край на великій сцені. Виступ у Болгарії є вагомим внеском у популяризацію нашої культури, рідної землі та України у цей непростий час.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь