A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Установчі збори Ради з питань внутрішньо переміщених осіб

Дата: 29.08.2023 17:10
Кількість переглядів: 190

Фото без описуСьогодні, 29 серпня, відбулися установчі збори Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Тлумацької міської ради – консультативно-дорадчого органу, створеного рішенням виконавчого комітету від 18.08.2023 р. №110.

Під час її роботи було обрано голову Ради – Жанну Чиколай, внутрішньо переміщену особу, заступника – Світлану Маринчук, директора КУ «Центр надання соціальних послуг» та секретаря – Іванну Тучак, головного спеціаліста відділу соціального захисту населення.

Також усі присутні ознайомилися з положенням про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Тлумацької міської ради та обговорили основні напрямки її роботи.

 

Довідково:

Основними завданнями Ради є:

- Сприяння Тлумацькій міській раді та її виконавчим органам в реалізації громадянських та політичних прав ВПО, у тому числі прав на самостійне вирішення питань місцевого значення в межах Конституції і законів України, участь в управлінні справами, включно з процесом розроблення, видання локальних нормативних актів, а також контроль за їх виконанням.

- Організаційна, методична, консультативна підтримка суб’єктам господарювання, які у зв’язку зі збройною агресією РФ проти України, в установленому Законом порядку, перемістилися на територію Тлумацької міської територіальної громади та перемістили свої виробничі потужності, працівників та інші активи; надання місцевій раді пропозицій та рекомендацій щодо створення місцевих програм підтримки внутрішньо переміщеного бізнесу.

- Сприяння залученню внутрішньо переміщених осіб та інших осіб, які постраждали від військової агресії РФ проти України до вирішення місцевих питань, зокрема, шляхом залучення членів Ради до участі у робочих групах, комісіях тощо до розробки та виконання місцевих програм у сфері захисту прав ВПО та розбудови миру, у сфері соціального захисту, зайнятості населення, забезпечення житлових, майнових та політичних прав тощо.

- Сприяння реалізації Керівних принципів ООН з питань внутрішнього переміщення, а саме щодо забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб на свободу зборів, участі на рівних засадах у справах громади, а також пошуку довготривалих рішень.

- Налагодження та сприяння співпраці військових адміністрацій, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, представників громадських організацій та їх об’єднань, міжнародних та наукових організацій, засобів масової інформації, інших інститутів громадянського суспільства з питань реалізації державної політики у сфері захисту прав ВПО.

- Сприяння залученню вразливих груп з-поміж ВПО та інших осіб, які постраждали внаслідок військової агресії РФ проти України (жінок, національних меншин, осіб з інвалідністю тощо), до процесу ухвалення рішень.

- Сприяння в застосуванні принципів конфліктної та ґендерної чутливості в процесі розробки та реалізації політик на регіональному та місцевому рівнях задля розвитку соціальної згуртованості, зменшення напруги та ризиків виникнення конфліктів між приймаючою громадою та внутрішньо переміщеними особами.

- Проведення, відповідно до законодавства, громадського моніторингу за діяльністю Тлумацької міської ради та її виконавчих органів.

- Підготовка експертних пропозицій, висновків, аналітичних матеріалів з питань формування та реалізації державної, регіональної політики у сфері захисту прав ВПО.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь