A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

З початку навчального року спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття провели ряд зустрічей зі школярами та студентами з питань захисту та карантину рослин

Дата: 16.10.2023 08:54
Кількість переглядів: 41

Фото без описуЗ метою популяризації знань у сферах захисту і  карантину рослин серед учнів та студентів освітніх закладів Івано-Франківської області протягом вересня – жовтня 2023 року спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області організували низку зустрічей.

Під час зустрічей з дітьми та молоддю спеціалісти звертали увагу на ризики переміщення рослин та пов’язаних з ними шкідливих організмів при міжнародних подорожах та заохочення дітей і молоді до відповідального поводження з імпортними рослинами та рослинними продуктами. Крім цього, розповідали про нові небезпечні шкідливі організми, що нещодавно були виявлені в Україні (наприклад ясеневу смарагдову златку) та акцентували увагу на карантинних організмах, що вже виявлені на території області, їх небезпеку, зовнішні ознаки та методи боротьби з ними. Звернули увагу і на безпечне поводження з пестицидами.

Також наголошувалось на ролі та завданнях управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби у захисті території України від занесення та поширення регульованих шкідливих організмів, збереженні експортного потенціалу країни та її біорізноманіття.

Загалом спеціалісти провели 18 зустрічей зі школярами молодших класів, учнями старших класів та студентами вищих навчальних закладів у формі відкритих уроків, лекцій, виховних годин на теми: «Здорові рослини – здорова планета», «Розповсюджені на території області шкідливі організми та як їх розпізнати», «Роль та завдання Держпродспоживслужби в захисті території України від занесення та розповсюдження РШО», «Експортний потенціал України як аграрної країни», «День здорової рослини».

Слухачам презентувались фотоматеріали, наочні матеріали, зокрема посібник ФАО для дітей молодшого віку «Здорові рослини, здорова планета», брошури та листівки.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь