A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Проведено навчання з офіційними лікарями, які здійснюють державний контроль за дотриманням ветеринарно-санітарних вимог на бійнях та потужностях із розбирання м’яса

Дата: 16.10.2023 08:55
Кількість переглядів: 34

Фото без опису10 жовтня 2023 року спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за участю працівників Івано-Франківської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби та Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини провели навчання для офіційних лікарів ветеринарної медицини, з метою підвищення їх знань та забезпечення належного рівня контролю на підконтрольних об’єктах із забою тварин, розробки та обвалювання м’яса. 

Офіційним лікарям нагадали вимоги вітчизняного законодавства щодо державного контролю харчових продуктів та живих тварин, європейського законодавства, щодо виробництва продукції тваринного походження (регламенти  ЄС 178/2002, 852/2004, 853/2004, 854/2004,882/2004 та інші); акцентували увагу на належному забезпеченні офіційного контролю на підконтрольних об’єктах, оснащенні робочих місць офіційних лікарів та веденні документації, звітності.  Окремо зупинились на  проведенні передзабійного огляду тварин, ветеринарно-санітарної експертизи м’ясотуш, поводженні з невідповідною продукцією, забезпеченні періодичності виробничого контролю та діях у разі отримання позитивних результатів лабораторного контролю, вимогах при експорті м’яса.

 

Довідково

Станом на 01 жовтня  2023 року 48 лікарів ветеринарної медицини в Івано-Франківській області мають статус офіційного лікаря та наділені повноваженнями на здійснення окремих заходів державного контролю за дотриманням гігієнічних і ветеринарно-санітарних вимог на 97 потужностях (бійні, потужності з розбирання та обвалювання м’яса).

Офіційними ветеринарними лікарями за 9 місяців поточного року на підконтрольних об’єктах  проведено передзабійний огляд та післязабійне інспектування   8477 гол. ВРХ, 64939 гол. свиней,  359 голів ДРХ, 5411956 гол. птиці, 10995 гол. кролів.

На м’ясопереробні підприємства області поступило на переробку 264,510 т м’яса яловичини, 2312,854 т м’яса свинини, 1682,472 т м’яса птиці і 12,4 т субпродуктів птиці; за  цією продукцією теж здійснювався контроль з боку офіційних лікарів.

При проведенні ветеринарно-санітарної експертизи з інвазійних захворювань виявлено 483 випадки  ураження  фасціольозом  ВРХ, 29 випадків аскаридозу свиней. 

Досліджено на трихінельоз  64939 м’ясотуш  свиней. Виявлено 139 випадків незаразних хвороб  у ВРХ та 787 випадків - у птиці.

 За результатами післязабійної ветеринарно-санітарної експертизи направлено на знезараження 0,996 т  і  на утилізацію 1,639 т субпродуктів від уражених гельмінтами тварин та хвороб незаразної етіології та на утилізацію (незадовільні  показники) 1,623 т м’яса птиці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь