A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Зустріч із поетом Богданом Томенчуком (Презентація книги «Вишийте, мамо, бронежилет»)

Дата: 16.04.2024 17:02
Кількість переглядів: 77

Фото без описуСьогодні у Публічній бібліотеці  Тлумацької міської ради відбулася зустріч із українським поетом, освітянином, лауреатом премії імені В.Чорновола, міської премії імені І.Франка, премії імені П.Куліша та обласною премією  ім. В. Стефаника у номінації «Поезія» за книгу «Переступний день» Богданом Томенчуком, на якій було презентовано його книгу «Вишийте, мамо, бронежилет».

Це була неймовірно важлива зустріч з шанувальниками творчості поета, освітянами Тлумацької громади та студентами Тлумацького фахового коледжу ЛНУП.

Богдан Томенчук, читаючи свої поезії, приніс нам відчуття болю, відчаю, боротьби і сильної віри у Перемогу.

Назва книги передає зміст і посил трьохсот творів, «про життя в часи, коли вишивають не сорочки чи весільні рушники, а бронежилети».  А однойменний вірш, який дав назву книжці, написаний ще 2014 року. До книжки увійшли й вірші, написані після 24 лютого 2022-го, а також поезія, написана раніше, яка передвіщала війну. 

На деякий час присутні у залі  поринули у міцну, глибоку атмосферу великого Слова, що стоїть сьогодні на сторожі України як ЗСУ: Збройне Слово України. Слухаючи його вірші переконуєшся, що автор книги - непересічна особистість, його слово - як шабля, як лік, як молитва...    

Розпочалася зустріч виконанням тріо гітаристів пісні В.Івасюка «Пісня буде поміж нас» (кер. В.Кітура). Бібліотекарі та студенти коледжу продекламували кілька поезій автора із презентованої книги.

Свої  думки про художнє слово Богдана Томенчука, по-справжньому красномовне, масштабне, поетично мудре, висловилися:  Тлумацький міський голова Ігор Петрук, начальник відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Володимир Пеник, голова обласної організації спілки краєзнавців України Михайло Косило, директор  Тлумацького фахового коледжу ЛНУП Дмитро Боднарчук,  письменник, краєзнавець, фольклорист Михайло Буджак.

Директор Публічної бібліотеки Тлумацької міської ради Мар’яна  Пісак подякувала Богдану Томенчуку за таку зворушливу зустріч та висловила подяку  Збройним Силам України за можливість проводити такі зустрічі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь