Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Цінова ситуація на споживчому ринку у травні 2024 року

Дата: 14.06.2024 14:15
Кількість переглядів: 41

Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє. За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку у травні 2024р. порівняно із квітнем 2024р. в області становила 0,3%, з початку року – 2,3%, в Україні (дані наведено без урахування тимчасово окупованих російською федерацією територій та частини територій, на яких ведуться (велися) бойові дії) – 0,6% та 2,0% відповідно.

У травні п.р. приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,2–1,8% зафіксовано в більшості регіонів України, за винятком Житомирської області, де споживчі ціни знизилися на 0,1%. На Тернопільщині та Буковині індекс споживчих цін склав 100,0%.

На споживчому ринку області у травні 2024р. порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,4%. Найбільше (на 6,2%) подорожчали фрукти. На 1,5–0,2% підвищилися ціни на свинину, макаронні вироби, сметану, яловичину, молоко, хліб, рибу та продукти з риби, безалкогольні напої, продукти переробки зернових. Водночас на 16,9% подешевшали яйця, на 4,1–0,5% знизилися ціни на сало, м'ясо птиці, рис, кисломолочну продукцію, овочі, соняшникову олію, масло.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,7%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,1%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,8% відбулося в першу чергу за рахунок підвищення цін на фармацевтичну продукцію на 1,4%.

Ціни на транспорт знизилися на 0,1% в основному через подешевшання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 0,6%. Водночас на 0,2% подорожчали паливо та мастила.

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2024

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь