Держпродспоживслужба Івано-Франківщини сприяє розширенню експортної спроможності підприємств області
18 липня 2024 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області – начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Іван Васьків та начальник відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Олег Смеркло – взяли участь у навчальному вебінарі для менеджерів з експорту підприємств західного регіону України на тему «Ефективне управління бізнесом та організація ключових експортно-орієнтовних бізнес-процесів».
Учасниками стали представники та посадовці понад дев′яносто підприємств, які ведуть зовнішньоекономічну діяльність та зацікавлені в її розширенні.
Серед основних питань, які обговорювались на вебінарі:
- провадження діяльності у сфері виробництва харчових продуктів;
- особливості документального оформлення експорту продуктів, зокрема м′яса та м′ясопродуктів, молокопродуктів, рибопродуктів, яєчних продуктів та продуктів бджільництва;
- умови та вимоги законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, фітосанітарної безпеки щодо здійснення експорту;
- імплементація законодавства до Регламентів та Директив Європейського Союзу;
- ознайомлення та доведення до бізнесу сучасних вимог законодавства для здійснення експортно-імпортних операцій;
- процес реєстрації та валідації операторів ринку у системі TRACES NT;
- процедура оформлення та порядок видачі ветеринарних та фітосанітарних сертифікатів.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області забезпечує постійну підтримку бізнесу в межах компетенції, зокрема в питанні розширення експорту вітчизняної продукції.