Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Робоча зустріч на тему: «Пробаційні програми. Суть. Особливості, переваги для правопорушника та громади»

Дата: 26.07.2024 18:12
Кількість переглядів: 31

Фото без опису26.07.2024 рокуначальником Івано-Франківського районного сектору №5 філії ДУ "Центр пробації" в Івано-Франківській області Марією ФЕДІВ проведено робочу зустріч із головоюТлумацького районного суду Івано-Франківської області Уляною ЛУКОВКІНОЮ та прокурором Тлумацького відділу Івано-Франківської окружної прокуратури Тарасом ГАРАСИМИКОМ. Метою даної зустрічі було обговорення сутіпробаційних програм, їх різновиди, особливості проведення та впливу на правопорушників.

Пробаційна програма – програма, що призначається за рішенням суду особі, звільненій від відбування покарання з випробуванням, та передбачає комплекс заходів, спрямованих на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості, які можливо об’єктивно перевірити.

Мета реалізації пробаційних програм – виправлення суб’єктів пробації, звільнених від відбування покарання з випробуванням, на яких судом покладено обов’язок проходження пробаційних програм, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Завдання реалізації пробаційних програм – застосування комплексу заходів, необхідних для корекції соціальної поведінки суб’єктів пробації або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості, які можливо об’єктивно перевірити.

Законодавством передбачено та затверджено п՚ятьпробаційних програм:

– «Зміна прокримінального мислення»;

– «Подолання домашнього насильства»;

– «Формування життєвих навичок»;

 – «Попередження вживання психоактивних речовин»;

- «Подолання агресивної поведінки».

Інформацію про необхідність проходження пробаційної програми суд може отримати з досудової доповіді, яка повинна містити висновок про можливість виправлення без позбавлення або обмеження волі на певний строк з урахуванням доступних програм та послуг, за умови реалізації яких можливо досягнути належної поведінки без застосування покарань, пов’язаних з ізоляцією від суспільства.

Використання таких програм дозволяє впливати на поведінку суб’єктів пробації з метою формування соціально сприятливих змін особистості та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь