Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

До Всеукраїнського дня бібліотек

Дата: 27.09.2024 14:18
Кількість переглядів: 39

Сучасна бібліотека – це місце для отримання необмеженого доступу до інформації з багатьох джерел у різноманітних форматах, центр для проведення літературних конференцій, різноманітних майстер-класів, клубів за інтересами для всіх, хто хоче пізнати нове та цікаве.

Головне управління статистики в Івано-Франківській області інформує. На початок 2024 року на Прикарпатті функціонувало 670 публічних бібліотек (з них 31 – для дітей, 3 – для юнацтва, 1 – для дітей та юнацтва), 587 – у сільській місцевості, 83 – у міській місцевості. Бібліотечні фонди публічних бібліотек містили 6220,9 тис. примірників видань, з яких 73,1% видано українською мовою.

У 2023 році в Івано-Франківській області послугами публічних бібліотек скористалось 384,1 тис. читачів та 426,9 тис. віртуальних користувачів.

Послуги із забезпечення інформаційних, науково-дослідних, освітніх, культурних та інших потреб користувачів у публічних бібліотеках надавали 965 бібліотечних працівників. Загалом протягом року із бібліотечних фондів видано 7662,6 тис. примірників видань. У середньому кожен читач упродовж року отримав 20 видань, а кожним працівником бібліотеки видано 7,9 тис. примірників.

Крім того, в області працюють 593 спеціальні бібліотеки з бібліотечним фондом 5825,6 тис. примірників, зокрема 550 – у закладах загальної середньої освіти, 20 – у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, 16 – у закладах фахової передвищої освіти, 5 – у закладах вищої освіти, 2 – інші спеціальні бібліотеки.

Головне управління статистики в Івано-Франківській області вітає усіх працівників бібліотек із професійним святом! Нехай полиці заповнять нові книги, а бібліотека буде тим місцем, куди хочеться прийти, де завжди цікаво і захоплююче!

 

Фото без опису
 

Примітка. Інформація наведена за даними управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної військової адміністрації.

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2024

При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь