A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

В Івано - Франківську відбувся семінар-тренінг «Конфлікт інтересів та пов’язані з ним обмеження»

Дата: 04.12.2017 18:45
Кількість переглядів: 624

    01.12.2017 р. в Івано-Франківську у рамках інформаційної кампанії «Конфлікт інтересів: треба знати!», яку уже другий рік поспіль проводить Національне агентство з питань запобігання корупції, відбувся семінар-тренінг «Конфлікт інтересів та пов’язані з ним обмеження».

   Тлумацьку громаду в даному заході представляв керуючий справами виконавчого комтету Тлумацької міської ради об’єднаної територіальної громади Ігор Одуд.

    Навчання для державних службовців,посадових осіб місцевого самоврядування , юридичних осіб публічного права області, інших запрошених провели представники НАЗК Тетяна Гетманцева та Юлія Тіткова.

   Участь у семінарі-тренінгу взяли перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, керівник апарату облдержадміністрації Роман Маланій, заступник голови обласної ради Сергій Басараб.

   Відкриваючи роботу семінару, Марія Савка зауважила, що тема запобігання та врегулювання конфлікту інтересів є надзвичайно важливою як для державних службовців, так і для посадових осіб органів місцевого самоврядування. «Існує чимало ситуацій, коли посадовці повинні знати, як запобігти виникненню конфлікту інтересів, тому спілкування з представниками НАЗК і розгляд практичних ситуацій дозволить отримати якнайбільше корисної інформації для кожного учасника семінару», - зазначила М.Савка.

  Під час заходу значну увагу приділено ситуаціям, пов’язаним з конфліктом інтересів, які розглядаються департаментом моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК.

   Окрім того, представник НАЗК Тетяна Гетманцева звернула увагу присутніх, що з 9 грудня цього року на веб-сайті НАЗК стартує онлайн-курс «Конфлікт інтересів – треба знати!», що має на меті надати базові практичні інструменти для підвищення ефективності виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання встановлених заборон та обмежень. Реєстрація на нього розпочалася уже з 23 жовтня. За словами Т. Гетманцевої, онлайн-курс стане у нагоді суб’єктам, на яких поширюються вимоги законодавства про запобігання корупції, так і особам, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції (викривачам). Зареєстровані користувачі зможуть отримати вичерпну відповідь на свої запитання у режимі онлайн.

  Також під час семінару було презентовано «Методичні рекомендації щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів», затверджені рішенням НАЗК від 29.09.2017 № 839, які підготовлені з врахуванням практичних ситуацій.

  Додамо, що семінару передувала зустріч представників НАЗК з Марією Савкою, під час якої посадовець висловила пропозицію щодо проведення в області навчання зі складення, подання та оприлюднення декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відділ організаційної і кадрової роботи та документообігу виконавчого комітету

Тлумацької міської ради ОТГ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь