A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Пам’ять Чорновола вшанували в 18-ту річницю його загибелі

Дата: 24.03.2017 15:59
Кількість переглядів: 727

Фото без опису

        Сьогодні, 24 березня, в переддень загибелі хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки, громада  міста Тлумача вшанувала Героя України В’ячеслава Чорновола.

        На вшануванні пам’яті багаторічного політв’язня, лідера Народного руху, Героя України, були присутні міський голова Тлумацької міської ОТГ Роман Круховський, секретар міської ради Ігор Денькович, заступник міського голови з гуманітарних питань Ігор Мандар, перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Бринський, заступник голови районної ради Василь Гнатюк, начальники відділів міської та районної ради, керівники  установ та підприємств міста, представники громадськості та депутати міської ради.

        Перед присутніми першим взяв слово міський голова, який розповів про нелегкий життєвий та політичний шлях В’ячеслава Чорновола. «Наша ненька Україна не така, геть не така як мріяв Чорновіл, її сьогодення  могло б бути іншим, якби не загибель Чорновола», - сказав міський голова.  

        Голова Тлумацької районної організації «Народний рух України» Володимир Овчарчин  зазначив, що В'ячеслав Чорновіл належав до того покоління, яке зберегло українскість після Другої світової війни та наголосив на особистих якостях героя. "В'ячеслав Максимович Чорновіл – людина великого духу, яка демонструвала, що не тільки в опозиції але й перебуваючи у владі та володіючи  відповідними повноваженнями, можна залишатися людиною і справжнім патріотом", - сказав він.Наприкінці заходу присутніми був виконаний гімн України.

 

Довідка:

В'ячеслав Чорновіл – видатний український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х – 90-х років, Герой України (2000, посмертно), лауреат Міжнародної журналістської премії ім. Ніколаса Томаліна (1975).

Також В'ячеслав Максимович – ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 р. та Акта проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 р.

В’ячеслав Чорновіл загинув у автокатастрофі під Києвом на 5-му кілометрі шосе Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року, коли його автомобіль Toyota Corolla зіткнувся з КАМАЗом, який розвертався посеред дороги. В аварії загинув і водій Чорновола.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь