09:11:36 08.07.2022
Головне управління Держспоживслужби в області інформує
Підготовка зерносховищ до приймання зерна нового врожаю
Агровиробники та інші підприємства під час зберігання збіжжя щороку через шкідників, які пошкоджують зерно й зернову продукцію, втрачають від 5–10 до 30% зібраного зерна, істотно знижуються його харчові, фуражні та посівні якості. Цьогорічні погодні умови (суха весна та різкі перепади температури) сприятливі для розвитку шкідників на зернових культурах в польових умовах. Тому є велика ймовірність їхнього занесення в зерносховища.15:12:04 01.07.2022
11:52:28 01.07.2022
11:50:16 01.07.2022
На Івано-Франківщині радіаційний фон в нормі
За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.11:43:35 01.07.2022
В Коломийській міській громаді завершили обстеження укриттів в закладах освіти
Працівники Коломийського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взяли участь у роботі комісії з обстеження будівель закладів освіти Коломийської територіальної громади з метою встановлення можливості їх використання для укриття дітей та працівників цих закладів, як споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів.11:41:43 01.07.2022
До уваги споживачів та операторів ринку: небезпечний кухонний посуд з Китаю
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 22.06.2022 р. №2022.3459-fup 2 стосовно виявлення міграції первинних ароматичних амінів у кухонному посуді з Китаю (постачальник: NINGBO FUTURE HOUSEWARE CO., LTD., China; виробник: DAJAR Sp.z.o.o. Poland; трейдер: Dajar HOME&GARDEN SRL, Romania), що експортувався до України (отримувач: ТОВ ПОСУД-Текстиль БЦ, вул.Ярослава Мудрого,4 м. Біла церква, Київська обл., 09100).11:40:01 01.07.2022
На Коломийщині триває моніторинг закладів швидкого харчування
Статистика свідчить, що влітку кількість харчових отруєнь значно збільшується.16:23:11 30.06.2022
16:17:09 30.06.2022
До уваги споживачів: на що необхідно звертати увагу при купівлі риби
Риба є улюбленим продуктом багатьох людей. Включати рибу до раціону родини потрібно щонайменше раз на тиждень, адже рибні страви – джерело легкого й корисного білка, цінних вітамінів, мікроелементів, а риб’ячий жир, що складається з поліненасичених кислот омега-3 й омега-6, необхідний для повноцінного функціонування організму.16:15:06 30.06.2022