A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Головне управління Держспоживсужби в області інформує

Заходи боротьби із медведкою в осінній період

Всім власникам городніх земельних ділянок відомо, що на вирощування врожаю доводиться витрачати багато сил і дорогоцінного часу, але всі зусилля будуть приречені на провал, якщо на ділянці заводиться медведка. Цей шкідник живе під землею, харчується корінням рослин і дощовими хробаками, розмножується зі стрімкою швидкістю і завдає непоправної шкоди всьому врожаю. Боротьба з медведкою – ось основне завдання для тих, хто вже встиг натерпітися від цієї комахи. Як же своїми руками позбавити садову ділянку від цього, здавалося б, невловимого губителя?  Насамперед слід зауважити, що капустянка воліє жити в добре удобреній землі, а найчастіше – прямо в купі гною або біля неї. Тому занести шкідника на свою ділянку можна саме таким чином – через добриво. Комаха прекрасно пристосована до життя навіть в суворих температурних умовах і вже задовго до початку холодів глибоко заривається в грунт, де і ховається від холоду. Раціон харчування складається з дорогих для нас культур: картоплі, капусти, томатів, цибулі, моркви, а також великої різноманітності квітів. Слід зауважити, що сьогодні відомо безліч способів боротьби з медведкою, але сказати точно, який з них буде ефективний у кожному конкретному випадку неможливо, адже вона швидко пристосовується до нових умов і навіть хімічних препаратів. Все ж, рекомендується починати знищення з народних, примітивних методів, щоб не сильно губити грунт і труїти майбутній урожай. Ми пропонуємо варіанти народних методів боротьби:

14:10:25 25.10.2022

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями  Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

09:18:08 24.10.2022

На Київщині зареєстровано випадок сибірки

Відповідно до інформації «Про виділення збудника сибірки» Головного управління Держпрод-споживслужби в Київській області, в фермерському господарстві «Лукачівка ЕКО» с. Вільховець Обухівського району Київської області підтверджено діагноз сибірка дрібної рогатої худоби (коза).

08:48:35 20.10.2022

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в м. Івано-Фраківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

09:05:08 17.10.2022

На Прикарпатті на площі 46,25 га виявлення карантинного шкідника – західного кукурудзяного жука

При здійсненні фітосанітарного моніторингу сільськогосподарських угідь з метою встановлення фітосанітарного стану території області, у вересні 2022 року фітосанітарними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області виявлено карантинного шкідника – західного кукурудзяного жука (Diabrotica virgifera virgifera Le Conte).

14:21:43 11.10.2022

Фітосанітарні інспектори Держпродспоживслужби Івано-Франківщини вдвічі збільшили обсяги проведення фітосанітарних процедур під час дії воєнного стану

Після повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України морські порти в південних областях були заблоковані ворогом і країна стикнулась із неможливістю вивезення сільськогосподарської продукції морем.

08:57:49 11.10.2022

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в м. Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

13:32:46 07.10.2022

Повідомлення RASFF стосовно виявлення гістаміну в тунці, що експортувався з Іспанії

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшло інформаційне  повідомлення системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів (RASFF) від 01.09.2022 р. № 2022.4907-fup 10 стосовно виявлення гістаміну в тунці, що експортувався з Іспанії (експортер: Frime S.A.U., Spain) до України (імпортер: ТОВ «ОДІСЕЙ ЛЮКС», вул. Київська 19-А, м. Вишневе, Київська область, 08132).

08:30:38 05.10.2022

Генетично модифіковані сорти рослин та порядок їх використання в Україні

Генетично модифікований організм (ГМО) – це будь-який організм, у якому генетичний матеріал був змінений за допомогою штучних прийомів переносу генів, які не відбуваються у природних умовах. 

15:33:52 03.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь