Визначення якості харчових продуктів
Якість харчових продуктів— це сукупність властивостей товарів, що зумовлюють їх придатність задовольняти певні потреби людини і повинна відповідати вимогам стандартів.09:37:50 13.03.2023
Визначення якості харчових продуктів
Якість харчових продуктів— це сукупність властивостей товарів, що зумовлюють їх придатність задовольняти певні потреби людини і повинна відповідати вимогам стандартів.09:37:50 13.03.2023
Дефіцит вітамінів: небезпечний стан, який викликається нестачею вітаміну С
За словами фахівців, дефіцит будь-якого вітаміну в кінцевому підсумку викликає у людини негативні симптоми, і деякі з них можуть бути драматичнішими і важкішими.09:30:43 10.03.2023
Чому медичні працівники повинні вакцинуватись проти гепатиту В? Огляд законодавства
Відповідно до розділу IV. Щеплення, які проводяться на ендемічних і ензоотичних територіях та за епідемічними показаннями Наказу МОЗ України від 16.09.2011 року № 595 «Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів» для профілактики гепатиту В (щепленню) підлягають: медичні працівники, студенти навчальних закладів, які відповідно до професійних обов’язків мають контакт з кров’ю, її препаратами та здійснюють парентеральні маніпуляції. Щеплення проводять за епідемічними показаннями.08:38:05 06.03.2023
ЗБЕРЕЖЕМО ЗДОРОВ'Я ДУХОВНЕ ТА ТІЛЕСНЕ ПІД ЧАС ВЕЛИКОГО ПОСТУ
У християн розпочався Великий піст, який є найдовший і найсуровіший в році. Традиційно він триває сім тижнів перед Воскресінням Христовим. Це час покаяння та визнання своїх гріхів, поглиблення стосунків з Богом. Найголовнішими умовами дотримання посту є обмеження в їжі та розвагах.09:44:31 03.03.2023
Хронічний вірусний гепатит В - це справді вирок?
Через велику поширеність та високий рівень захворюваності із несприятливими наслідками, хочемо нагадати вам, що гепатит В залишається актуальною проблемою в світі.14:10:31 24.02.2023
Водопостачання населення м. Івано-Франківська та якість питної води
Контроль якості питної води в м. Івано-Франківську проводиться згідно Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Закону України «Про питну воду та питне водопостачання», Постанови КМУ № 391 від 30.03.98р. «Про затвердження Положення про державну систему моніторингу довкілля», ДСанПІН 2.2.4-171-10 « Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною.»09:47:28 08.02.2023
Значення термічної обробки страв
Безпека харчової продукції для здоров′я визначається мікробіологічними нормативами. Але не менш епідемічно значимими є результати визначення якості термічної обробки смажених та запечених страв (котлети, риба, стейки та ін.).15:39:14 07.02.2023
Ознаки переохолодження та обмороження та основні правила поведінки в умовах низьких температур
Переохолодження та обмороження загрожує кожному, хто вдягнений не по погоді та тривалий час перебуває на холоді.15:38:06 07.02.2023
Гостре інфекційне захворювання - СКАРЛАТИНА
Протягом минулого місяця на території м. Івано-Франківська було зареєстровано 7 випадків гострого інфекційного захворювання - СКАРЛАТИНИ, проти 1 випадку за ідентичний період минулого року. Хворіють переважно діти у віці 5-9 років.14:05:29 06.02.2023
Що робити на випадок відключення електроенергії
Російська війна загострила енергетичну кризу в країні.10:19:09 03.02.2023