Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Івано-Франківський РВ ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України"

Щеплення, які повинна обов’язково зробити кожна доросла людина!

Вакцинація від дифтерії та правця — обов`язкова для всіх дорослих, починаючи з 26 років, кожні 10 років. Якщо Ви не знаєте свій вакцинальний статус, рекомендовано отримати як мінімум три дози вакцини АДП-М – спочатку перша доза, через місяць – друга, через 6 місяців – третя. Щеплення від дифтерії та правця Ви можете отримати безкоштовно в державних закладах охорони здоров`я. Щеплення від кору, краснухи, паротиту обов`язково необхідно провести невакцинованим в дитинстві дорослим – щонайменше одну дозу вакцини КПК, а для найкращого захисту – і другу дозу через місяць. Якщо немає документальних підтверджень стосовно отримання повного курсу вакцин від гепатиту В, необхідно зробити 3 щеплення за схемою — 0 -3 — 6 міс. Дорослі можуть придбати вакцину за власний кошт і отримати надійний захист від життєво небезпечних наслідків, таких як цироз та рак печінки. Окрім цього, рекомендується також зробити наступні щеплення, які вже довели свою ефективність та гарантують надійну безпеку:

10:49:33 27.12.2022

ОБЕРЕЖНО ГРИП!!!

Грипом вже нікого не здивуєш, адже він кожного року лютує і практично кожен з нас ним хворів. Але цього року грип становить серйозну небезпеку для життя людей, адже він буде нападати не сам, а з коронавірусом COVID-2019, що і визначатиме активність епідемічного процесу.

17:37:26 21.12.2022

Хвороба котячих подряпин

У грудні місяці на території обслуговування Івано-Франківського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» зареєстровано випадок фелінозу. Хочемо нагадати вам, що і наші улюбленці також можуть становити небезпеку!

13:53:05 13.12.2022

«Комп’ютерний синдром» та його профілактика

В даний час неможливо уявити наше життя без комп’ютерів (ПК). Їх використовують для навчання школярі та студенти, працівники практично усіх установ, організацій, підприємств під час виконання своїх трудових обов’язків. Також доволі активно ними користуються і під час відпочинку.

14:26:26 02.12.2022

Чому потрібно протестуватися?

Європейський тиждень тестування на ВІЛ та гепатит — це загальноєвропейська інформаційна кампанія, що закликає впродовж тижня посилити комунікацію щодо переваг раннього виявлення ВІЛ-інфекції та гепатиту.

10:51:38 22.11.2022

Безпечний побут з людиною, яка лікує туберкульоз

В час, коли через військову агресію росії посилились міграційні процеси в Україні, швидше адаптуватися пацієнтам з туберкульозом в нових для них місцях перебування дозволила амбулаторна модель лікування.  Чимало людей покинули домівки і знайшли прихисток в більш безпечних регіонах. Пацієнт з ТБ може звернутися за телефоном фтизіопульмонологічного закладу області, в якій він опинився, і дізнатися усі деталі подальшого супроводу. 

09:22:27 18.11.2022

Дослідження якості хліба

Хліб і хлібобулочні вироби відносяться до продуктів повсякденного попиту. Саме з хлібом людина частково задовольняє потреби організму в білках, вуглеводах, вітамінах групи В, а також у багатьох мінеральних речовинах.

08:38:15 17.11.2022

Всесвітній тиждень обізнаності про антибіотики

У листопаді кожного року проводиться Всесвітній тиждень правильного використання антибіотиків, метою якого є підвищення обізнаності громадськості в усьому світі про проблему стійкості до протимікробних препаратів, з тим щоб не допустити подальшого розвитку і поширення стійкості до антибіотиків.

11:46:52 14.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь