A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Тлумацьке бюро правової допомоги повідомляє

Зарахування дитини до школи: чи має значення місце реєстрації дитини?

Відповідно до вимог Закону України «Про освіту» дитина може зараховуватись до школи за місцем її фактичного проживання. Кожна дитина може піти в школу, найближчу до її місця проживання, що закріплена за цією територією – без жодних тестів, співбесід чи інших випробувань.

15:49:42 09.06.2021

Закону України «Про безоплатну правову допомогу» – 10 років!

З метою реалізації положень статті 59 Конституції України про право кожного на професійну правничу допомогу, і, зокрема, на безоплатну, у випадках, передбачених законом, Верховною Радою України 2 червня 2011 року прийнято Закон України «Про безоплатну правову допомогу».

17:22:53 08.06.2021

Чи можуть забрати житло за чужі борги?

Якщо вам надходять дзвінки чи смс-повідомлення стосовно боргу, який ви не брали, потрібно розуміти, що стати приводом для стягнення заборгованості у цій ситуації може, як правило, тільки в трьох випадках:

10:08:25 04.06.2021

Права дитини в Україні

Кожен член суспільства має права. Оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має свої права, деякі особливості реалізації яких обумовлені виключно тим фактом, що її фізична та розумова незрілість потребує спеціальної охорони і піклування, включаючи належний правовий захист. В залежності від віку дитини, законодавством передбачено різний обсяг та механізми реалізації її прав. Повноцінний та дієвий захист прав дитини є обов’язком держави.

15:14:01 31.05.2021

ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ СЕРЕД ДІТЕЙ

Розвиток системи освіти відбувається в складних соціально-культурних умовах та в контексті тяжкості негативних подій в учнівському середовищі. Зокрема, знущання (булінгу) є проблемою майже в кожному шкільному середовищі. Дослідження булінгу розпочались ще в 70-80-х роках в таких Європейських країнах, як Польша, Німеччина та Швеція. Слово «булінг» суміжне з довгостроковим виключенням особистості, студентів, дітей групи, класів, команд. Булінг - це навмисна дія, яка завдає фізичної та психічної шкоди людині чи дитині. Це довгострокове «відторгнення» дитини більшістю членів класу чи групи.

15:21:33 21.05.2021

ЗАХИСТ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ ПІД ЧАС ПРИДБАННЯ ТОВАРІВ ТА ПОСЛУГ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ

Як відомо, головною особливістю права як регулятора суспільних відносин є його динамічність, яка полягає в постійній модернізації норм відповідно до потреб і цілей суспільства. Швидкий розвиток інформаційних технологій безпосередньо впливає на появу нових правовідносин через ключові правові проблеми, які часто не регулюються вже існуючими нормами права. Саме тому поява Інтернету створила багато проблем у цивільному праві.

15:02:30 21.05.2021

Набуття права власності на земельну ділянку

Громадяни та юридичні особи набувають право власності на земельні ділянки із земель державної або комунальної власності за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень.

14:11:50 12.05.2021

ШЛЮБНИЙ ДОГОВІР: ПРАКТИКА В УКРАЇНІ

Безперечно, практика застосування шлюбних контрактів в Україні менша, ніж в інших європейських країнах чи США. На даний момент цей показник становить лише 1,8% - кількість пар, що укладають цю угоду, щоб вирішити всі можливі проблеми в майбутньому.

14:57:45 07.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь