A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Тлумацьке бюро правничої допомоги повідомляє

ПАМ’ЯТКА ВЛАСНИКУ СОБАКИ

Відповідальність за дії тварин несуть їх власники, особи, яким тварини належать на інших підставах, що не суперечать чинному законодавству, а також особи, які супроводжують тварину.

13:31:55 06.05.2021

Стартує онлайн-конкурс дитячих малюнків «Країна моїх прав»

З 14 квітня по 14 травня 2021 року проходить онлайн-конкурс дитячих малюнків «Країна моїх прав». До участі запрошуються діти віком до 18 років. Організатор конкурсу — Координаційний центр з надання правової допомоги.

16:56:57 23.04.2021

Порядок відкриття виконавчого провадження

Для чого відкривають виконавче провадження? Воно потрібне для виконання судового рішення по зобов’язанню оплати грошової суми. Наприклад – сплату аліментів, відшкодування збитків та інше.

18:51:18 20.04.2021

Кредитний договір права та обов'язки сторін

Кредитний договір - це цивільно-правовий документ, який визначає взаємні юридичні права і обов'язки та економічну відповідальність банку і клієнта (позичальника) з приводу проведення кредитної операції. За кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов'язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов'язується повернути кредит та сплатити проценти (ст.1054 Цивільного Кодексу України).

17:02:17 15.04.2021

Порядок оформлення права власності на земельний пай

В Україні на сьогодні склалася ситуація, коли у власників сертифікатів на право земельного паю виникає необхідність оформити право власності на саму земельну ділянку в установленому законом порядку. Якщо ж такий власник сертифікату не використає своє право до 1 січня 2025 року, то вважатиметься, що такі власники ділянок автоматично відмовилися від землі. Їх передадуть у комунальну власність територіальної громади, на території якої вони розташовані.

13:49:42 13.04.2021

Позбавлення батьківських прав

Позбавлення батьківських прав – одна з найскладніших категорій справ як з процедурної, так і з емоційної точки зору . Але для багатьох родин це – єдиний доцільний варіант виходу з певної ситуації.

14:53:09 09.04.2021

Про оформлення права власності на земельні ділянки

Тлумацьке бюро правової допомоги повідомляє, до 1 січня 2025 року всі власники земельних паїв повинні оформити на них право власності, інакше землю передадуть у комунальну власність територіальної громади. 01.01.2019 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні», яким внесено зміни до ст.13 Законі України "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)" , зокрема власників невитребуваних земельних часток (паїв) або їх спадкоємців зобов’язано до 01.01.2025 року оформити право власності на вищезазначені земельні ділянки, а у разі не оформлення права власності вони будуть вважатися такими, що відмовилися від одержання земельної ділянки.

14:49:21 08.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь