A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Івано-Франківський РВ ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України"

Паводковий період

Повінь (водопілля) – фаза водного режиму річки, яка характеризується найбільшою водністю і значним, відносно тривалим підняттям рівня води внаслідок весняного танення снігу і спостерігається щороку в один і той же сезон.

13:19:55 04.03.2024

Парвовірусна інфекція

Парвовірусна інфекція не так широко відома як інші «дитячі» інфекційні хвороби, такі як вітряна віспа, скарлатина або краснуха. Зазвичай захворювання зустрічається у дітей, але можуть хворіти і дорослі. Вірус досить заразний, але у людей з нормальним станом імунної системи може протікати практично безсимптомно або супроводжуватися загальним нездужанням і червоним висипанням по тілу.

08:29:27 01.03.2024

Кашлюк. Чому необхідно вакцинуватись від кашлюку та для кого дане щеплення особливо актуальне?

Кашлюк – це вкрай заразне захворювання дихальних шляхів, викликане бактерією. Воно легко поширюється від людини до людини, головним чином повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні.

09:33:05 26.02.2024

СИГАРЕТНИЙ ДИМ ПРИЗВОДИТЬ ДО РАКУ. ЧОМУ ВАРТО КИНУТИ КУРИТИ?

Кожен восьмий випадок онкологічного захворювання, а також кожна п’ята смерть онкохворої людини спричинені курінням. Ба більше, в одній цигарці зосереджено понад 60 різних хімічних сполук, які призводять до раку, — канцерогени.

14:41:13 12.02.2024

Національний канцер-реєстр. Що це таке?

Донедавна вся інформація про онкологічних хворих реєструвалася на паперових носіях. З 1989 року в Українському НДІ онкології й радіології (нині Національний інститут раку) почалися розробка і впровадження програмно-інформаційної системи реєстрації раку, яка перевела систему реєстрації на сучасний інформаційний рівень. Застосування цієї системи дозволило значно підвищити якість даних, що збираються, за рахунок наявності багаторівневих процедур контролю, автоматизованого пошуку дублікатів і зв’язування даних. Крім розрахунків статистичних таблиць державної звітності стало можливим проводити багато інших обчислень і пошукових операцій, необхідних для оцінки різних аспектів популяційної і клінічної епідеміології, які були неможливими при паперовій технології.

08:38:14 12.02.2024

Аденома простати

4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби проти раку, заснований 2000 року на першому Всесвітньому саміті боротьби з раком, який проходив у Парижі. На цьому саміті кілька керівників державних установ та онкологічних організацій підписали Паризьку хартію боротьби з раком.

14:04:57 05.02.2024

Як знизити ризик раку

Поява раку може бути спровокована як генетичною схильністю, так і зовнішніми чинниками - в тому числі іонізуючим випромінюванням, речовинами-канцерогенами (наприклад, азбестом або миш'яком) або хвороботворними організмами.

13:55:47 02.02.2024

Цитомегаловірусна інфекція

Цитомегаловірусна інфекція (ЦМВ) – широко розповсюджена антропонозна хвороба, яка викликається герпесвірусом людини 5-го типу (цитомегаловірусом). Характеризується широким спектром клініко-патогенетичних варіантів перебігу з пожиттєвою, переважно безсимптомною, персистенцією збудника в інфікованому організмі.

13:55:15 02.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь