Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Івано-Франківський РВ ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України"

Грип та його профілактика: поради лікаря

Грип – гостре респіраторне вірусне захворювання з крапельним механізмом передачі, яке характеризується гострим початком, переважним ураженням верхніх дихальних шляхів і загальною інтоксикацією. Збудники хвороби – віруси, за типом вірусу А, В, С.

14:04:58 20.09.2023

Життя після інсульту

Інсульт – порушення кров'яного кровотоку у мозку, внаслідок чого виникає ураження клітин мозку. В результаті утворюються невралгічні захворювання з тривалим перебігом: сильні мігрені, параліч або парез кінцівок (обох або з одного боку) або м'язів людини, порушення зорової та мовної функції, пам'яті, координації. У групі ризику всі незалежно від вікової категорії, хто веде нездоровий спосіб життя, мають захворювання серця і судин, підвищений холестерин, цукровий діабет. У пенсійному віці інсульт протікає набагато важче та несе загрозу життю. Чи зможе людина повернутися до колишнього життя, відновити навички, які були втрачені, безпосередньо залежить від якості та часу відновлення. Процес досить тривалий, здатний розтягнутися на місяці та роки. Але, при правильному проведенні всіх рекомендованих процедур, лікування можливе і цілком успішне.

14:10:12 13.09.2023

Що таке КПК? Інфекційні хвороби: кір, паротит, краснуха - небезпечні старі знайомі.

Кір — одна з головних причин дитячої смертності у світі. Є ризик, що в Україні можливий спалах кору протягом кінця 2023-2024 років! Захворювання має тяжкий перебіг і часто потребує госпіталізації. Може призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті.

13:55:57 12.09.2023

Про формування розуміння залежності здоров'я і психологічного стану від якісного харчування здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти Івано-Франківської міської ради

Харчування дітей – одна з найбільш обговорюваних і актуальних тем для батьків, педагогів, лікарів. Як прищепити звички правильного харчування дітям, що включити в дитяче меню, що вважається правильним харчуванням? Ці та багато інших питань обговорюються вже не вперше, адже беззаперечним є факт, що здоров’я дітей залежить майже на всі 100 % від того, чим вони харчуються. Всі батьки хочуть, щоб їхні діти були здорові, а тому питання здорового харчування актуальне завжди, це питання поза часом.

11:54:29 23.08.2023

Лептоспіроз - небезпека близько!

Лептоспіроз - небезпечна зоонозна (спільна для тварин та людей) інфекційна хвороба, яку спричиняють бактерії роду Leptospira.

09:48:43 22.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь