Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Івано-Франківський РВ ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України"

Профілактика хвороби – найкращий спосіб подбати про власне здоров’я

Відомо, що ризики неінфекційних захворювань (НІЗ), серед яких: онкологічні захворювання, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання та інші, можна виявити на консультації у сімейного лікаря. Крім цього, сімейні лікарі мають забезпечити вас лікуванням і профілактикою від багатьох інфекцій.

11:20:10 31.01.2024

Небезпечна хвороба – сальмонельоз

Сальмонельоз - гостре кишкове захворювання, яке виникає при споживанні продуктів, заражених мікроорганізмами  роду «сальмонела». Воно зустрічається як у вигляді групових епідемічних спалахів (коли одночасно хворіє велика кількість людей), так і у формі поодиноких випадків. Сальмонели широко розповсюджені в природі. Особливе епідеміологічне значення має здатність сальмонел не тільки досить стійко зберігатися, а й розмножуватися в продуктах харчування. Порушення режиму обробки харчових продуктів є найчастішою причиною харчових сальмонельозів.

16:45:41 22.01.2024

Як швидко заснути?

Чому сон так важливий? Сон – одна із найважливіших функцій, яка допомагає підтримувати життєдіяльність нашого організму. Більшість дорослих людей повинні дотримуватися рекомендованої норми сну від 7 до 9 годин щоночі. Якщо ви спите менше, ніж потрібно, в довгостроковій перспективі ваш організм не зможе виконувати всі поведінкові та когнітивні функції належним чином. Це може проявлятися, наприклад, у втраті концентрації уваги або втраті свідомості, сповільненій реакції або перепадах настрою. Ви не хочете відчувати нічого із цього протягом робочого дня.

17:04:43 18.01.2024

Які щеплення необхідні дорослим?

- Вакцинація від дифтерії та правця — обов`язкова для всіх дорослих, починаючи з 26 років, кожні 10 років. Якщо Ви не знаєте свій вакцинальний статус, рекомендовано отримати як мінімум три дози вакцини АДП-М – спочатку перша доза, через місяць – друга, через 6 місяців – третя. Щеплення від дифтерії та правця Ви можете отримати безкоштовно в державних закладах охорони здоров`я.

11:19:45 16.01.2024

Чи шкідливий глютен для організму людини?

Сьогодні  все частіше можна зустріти написи на етикетках продуктів «без глютену» або «містить сліди глютену». Ці продукти коштують  у декілька разів дорожче за глютенові. Багато людей не вживають глютеновмісні продукти. Це необхідність для всіх чи лише  для людей з певними захворюваннями?

11:18:55 16.01.2024

Йога: що потрібно знати

Останнім часом захоплення йогою набирає все більші оберти. Ми часто чуємо про різні види практик, про медитацію і надзичайну користь від таких занять. І треба сказати, такий вид медицини часом допомагає вилікувати деякі недуги. Проте ставитися до занять йогою треба вкрай обережно. Ці практики, які застосовуються невірно, можуть завдати також і шкоди нашому здоров'ю. Що потрібно знати про йогу перш, ніж прийняти рішення почати нею займатися?

10:43:57 11.01.2024

Моніторингові дослідження води з джерел водопостачання та з центральних водопроводів

Фахівцями Івано-Франківського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» в 4 кварталі 2023 року проведено моніторингові дослідження води з джерел водопостачання та з центральних водопроводів.

10:19:05 04.01.2024

Кашлюк. Чому треба вакцинуватись від кашлюку?

Кашлюк є хворобою дихальних шляхів, яка викликана бактерією Bordetella pertussis.  Захворювання легко поширюється від людини до людини, головним чином повітряно-крапельним шляхом при кашлі або чханні. Багато дітей, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят та дітей до 3-х років.

09:05:50 15.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь