Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Івано-Франківський РВ ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України"

13 жовтня відзначають Всесвітній день боротьби з тромбозом: ознаки захворювання

Тромбоз – це утворення кров’яних згустків (тромбів) у кровоносних судинах. У нормі поява тромбів є важливим механізмом реакції організму на пошкодження судин: кров згортається, утворюючи згусток, який перекриває кровотік і зупиняє втрату крові. Однак через низку хвороб, механізм тромбоутворення може запускатися без кровотечі.

08:38:30 16.10.2023

Обережно - ієрсиніоз!

Ієрсиніоз – гостре інфекційне зооантропонозне захворювання, що характеризується переважно ураженням шлунково-кишкового тракту, шкіри, суглобів, інших органів і систем організму. Його також називають ще, як кишковий ієрсиніоз.  

08:36:50 16.10.2023

Скарлатина

Випадки скарлатини реєструють у всіх районах Івано-Франківської області. З початку 2023 року в м. Івано- Франківській територіальній громаді  зареєстровано 211 випадків захворювання на скарлатину.

08:35:28 16.10.2023

ЛЕПТОСПІРОЗ: як уникнути особливо небезпечного захворювання?

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) лептоспіроз належить до найпоширеніших зоонозних захворювань у всьому світі. Щорічно в світі реєструють понад 500 тисяч випадків захворювання на лептоспіроз серед людей, яке має тяжкий перебіг, а також великий відсоток летальності. В Україні захворюваність на лептоспіроз сезонна і зростає, коли люди більше часу проводять біля водойм, займаються сінокосом, збором урожаю. Зокрема в Івано-Франківському районі протягом минулого тижня зафіксовано 2 випадки даного захворювання.

14:15:32 09.10.2023

Як тренувати серцевий м’яз

Кардіотренування (аеробні вправи) — це комплекс вправ, які збільшують ваш серцевий ритм і підсилюють циркуляцію крові по всьому тілу. Це універсальнийспосібборотьбиізсерцево-судиннимизахворюваннями та старінняморганізму. Кардіотренування не тільки допомагають оптимізувати роботу різних систем організму, але також спалюють істотну кількість калорій, допомагаючи схуднути.

14:07:19 28.09.2023

Харчування й психологічний стан

Фізичне і психічне здоров’я нероздільні, і загальною детермінантою того і другого виступають особливості харчування. Швидка урбанізація й серйозний зсув у стилі життя, що включає і структуру харчування, фізичну і соціальну активність, пов'язаний з ростом випадків депресії, тривожного стану та інших психічних порушень. «Первинна основа безумства лежить в районі шлунку й кишечнику» - так зазначав засновник сучасної психіатрії Ф. Пінель.            

11:30:43 26.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь