Як обрати якісний шоколад
Шоколадом називається кондитерський виріб, виготовлений з шоколадної маси з начинкою або без неї. Від інших кондитерських виробів шоколад відрізняється високою харчовою цінністю (540-547ккал/100г), яка обумовлена високим вмістом легкозасвоюваних вуглеводів, жирів, білків. Фізіологічної цінності шоколаду надають алкалоїди та дубильні речовини. Біологічну цінність шоколаду зумовлює достатньо високий вміст кальцію, калію, фосфору, а також наявність поліненасичених жирних кислот. Основною сировиною для групи кондитерських виробів, що об’єднуються назвою «шоколад і какао-продукти» є какао-боби – насіння тропічного какао-дерева, яке росте у країнах західної Африки, на островах Ява та Цейлон. Какао-боби використовуються не тільки для виготовлення шоколаду і какао-порошку, але й для цукерок, начинок для карамелі та інших видів кондитерських виробів.
10:27:02 23.11.2023