Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Івано-Франківський РВ ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України"

Моніторингові дослідження води з джерел водопостачання та з центральних водопроводів

Фахівцями Івано-Франківського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» в 4 кварталі 2023 року проведено моніторингові дослідження води з джерел водопостачання та з центральних водопроводів.

10:19:05 04.01.2024

Кашлюк. Чому треба вакцинуватись від кашлюку?

Кашлюк є хворобою дихальних шляхів, яка викликана бактерією Bordetella pertussis.  Захворювання легко поширюється від людини до людини, головним чином повітряно-крапельним шляхом при кашлі або чханні. Багато дітей, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят та дітей до 3-х років.

09:05:50 15.12.2023

Вакцинація як найефективніший спосіб захисту від інфекційних хвороб

Нещодавно в Україні стартувала кампанія з імунізації, під гаслом «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся!», щоб нагадати про те, що вакцинація як найефективніший спосіб захисту від інфекційних хвороб є проявом поваги і піклування про себе, близьких та оточуючих.

14:06:12 12.12.2023

Про ментальне здоров’я

За визначенням ВООЗ, ментальне здоров’я (психічне здоров’я) – це стан благополуччя, при якому людина може реалізовувати власний потенціал, долати життєві стреси, продуктивно й плідно працювати та робити внесок у життя своєї спільноти.

11:34:13 07.12.2023

ВІЛ (вірус імунодефіциту людини)

ВІЛ (вірус імунодефіциту людини) є  однією з найбільших проблем  охорони  здоров’я. Однак, завдяки широкому  доступу до ефективних засобів профілактики, діагностики та лікування, ВІЛ-інфекція перейшла в категорію хронічних захворювань, які піддаються лікуванню. ВІЛ-інфіковані можуть прожити довге і повноцінне життя, якщо своєчасно пройдуть курс лікування і будуть дотримуватися порад лікарів.

09:24:40 04.12.2023

Як обрати якісний шоколад

Шоколадом називається  кондитерський виріб, виготовлений з шоколадної маси з начинкою або без неї. Від інших кондитерських виробів шоколад відрізняється високою харчовою цінністю (540-547ккал/100г), яка обумовлена високим вмістом  легкозасвоюваних вуглеводів, жирів, білків. Фізіологічної цінності шоколаду надають алкалоїди та дубильні речовини. Біологічну цінність шоколаду зумовлює достатньо високий вміст кальцію, калію, фосфору, а також наявність поліненасичених жирних кислот. Основною сировиною для групи кондитерських виробів, що об’єднуються назвою «шоколад і какао-продукти» є какао-боби – насіння тропічного какао-дерева, яке росте у країнах західної Африки, на островах Ява та Цейлон. Какао-боби використовуються не тільки для виготовлення шоколаду і какао-порошку, але й для цукерок, начинок для карамелі та інших видів кондитерських виробів.

10:27:02 23.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь