Тлумацька міська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область

Головне управління Держспоживсужби в області інформує

Вплив гаджетів на здоров̕ я молодого організму

   Сьогодні досить часто можна помітити, як замість спілкування, молоді люди проводять час разом кожен у своєму телефоні. Зазвичай, користувачі смартфонів починають свій день з перегляду соціальних мереж або стрічки новин та закінчують його так само. «Розумні гаджети» стали невід’ємною частиною нашого життя: люди використовують їх не лише для дзвінків або повідомлень, але й для перевірки погоди, здійснення онлайн-покупок, пошуку роботи тощо.  Науковці стверджують, що залежність від смартфонів радикально змінює наші життя, і це не завжди має позитивні наслідки. Вчені попереджають: надмірне використання смартфонів може призвести до розвитку депресії, тривоги та стресових станів. Більш того, часте використання телефону, а особливо – у другій половині дня, погано впливає на якість сну, викликає фізичний дискомфорт, головний біль та знижує гостроту зору.  Для здорового розвитку підліткам необхідно спати від 8 до 10 годин в день, але телефони порушують сон через яскраве світло та звук повідомлень, що призводить до емоційного збудження. В результаті, діти втомлені та роздратовані, що негативно впливає на нервову систему та емоційний розвиток.

16:28:26 23.02.2023

Відбувся семінар для виробників дерев’яного пакувального матеріалу Долинщини

22 лютого 2023 року управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено семінар-навчання для суб’єктів господарювання, що займаються виробництвом дерев’яного пакувального матеріалу, Долинської та Вигодської територіальних громад.

16:26:54 23.02.2023

На Прикарпатті проведено 29 нарад з бджолярами краю

На Івано-Франківщині підходить до завершення цикл спільних нарад за участю спеціалістів Держпродспоживслужби, представників об′єднаних територіальних громад, суб′єктів господарювання, що займаються бджільництвом, громадських організацій бджолярів та суб′єктів господарювання, які здійснюють діяльність в сфері вирощування сільськогосподарських культур на відповідних територіях.

09:30:15 23.02.2023

Повідомлення RASFF щодо виявлення неавторизованої речовини диметоат у лаймах з Бразилії та сальмонели у курячому м’ясі з Польщі

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про те, що до Державної служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшли повідомлення :

16:23:16 21.02.2023

Повідомлення RASFF щодо виявлення Listeria monocytogenes в сирах з пастеризованого молока, що експортувались з Франції

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 08.02.2023 р. №2023.0841-fup 4, стосовно виявлення Listeria monocytogenes в сирах (Гаперон) з пастеризованого молока, що експортувались з Франції (виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France; експортер: Thomas Export SA, France) до України (одержувач: ТзОВ «ТД Гурмандіз», вул. Костянтинівська, 72, м. Київ, 04080).

14:29:58 21.02.2023

На Прикарпатті випадок ботулізму

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє, що на території області зареєстровано випадок харчового отруєння на ботулізм, який виник після вживання копченої скумбрії у вакуумній упаковці невідомого походження. Потерпілий чоловік знаходиться на стаціонарному лікуванні в обласній клінічній інфекційній лікарні.

13:53:45 17.02.2023

В Держпродспоживслужбі Прикарпаття відбувся семінар на тему «Правила безпеки у кіберпросторі – рекомендації кіберполіції»

       14 лютого 2023 року працівники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України провели семінар з питань безпеки у кіберпросторі, участь в якому взяли керівники управлінь та відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській  області, працівники Івано-Франківської обласної лікарні ветеринарної медицини та Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

16:38:12 16.02.2023

Спеціалісти Держпродспоживслужби, представники територіальних громад, аграрії та бджолярі Городенківщини і Калущини обговорили правила застосування пестицидів

З метою недопущення випадків отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів в період вегетації сільськогосподарських культур у 2023 році та дотримання вимог законодавства землекористувачами в частині використання пестицидів та агрохімікатів спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують долучатись до спільних нарад із залученням представників об′єднаних територіальних громад, суб′єктів господарювання, що займаються бджільництвом, громадських організацій бджолярів, суб′єктів господарювання, які мають у користуванні землю та здійснюють діяльність в сфері вирощування сільськогосподарських культур на відповідних територіях.

14:58:01 15.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь